Ruteplanlægning inden bilferien - planlæg din rute nu | TjekBil

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Ruteplanlægning inden bilferien

En meget vigtig del af en lang tur eller rejse er ruteplanlægning, og at du rent faktisk har en idé om, hvor du skal hen – også selvom du måske har en GPS navigation med på turen. Det gør turen lettere, mindre stressende og du er sikker på at lande der, hvor du rent faktisk vil hen.

Med en online ruteplanlægger kan du indtaste alle dine stop på vejen og se den mest dynamiske, smukkeste eller hurtigste rute til den endelige destination.

Før i tiden var der forskellige ruteplannere, alt efter hvor turen gik hen. Det er der sådan set stadig, men Google Maps har ligesom overtaget førertrøjen, når det kommer til verdensomspændende ruteplanlægning og tager konstant højde for kø-risiko, vejarbejde og eventuelle omkørsler.

Du kan også vælge, om du er på gåben, i bil eller med tog. Det er ret enkelt og ejer du en smartphone, kan du rent faktisk gøre det direkte fra telefonen, mens du er på tur. Er derimod glad for papir og en printet version af din ruteplan, kan du sagtens gøre det sådan.

Sådan laver du din ruteplanlægning

Gå ind på Maps. Kør derefter musen op i søgefeltet i øverste, venstre hjørne og klik på “Rutevejledning”. Derefter kommer der nogle ikoner frem, og du klikker på bilen, hvor teksten “kørsel” så kommer frem. (Du kan selvfølgelig sagtens vælge ikonet med toget, offentlig transport eller gåben, hvis det er den rejseform, du skal ud på.)

Efterfølgende er det bare med at skrive sine ønskede destinationer, og Google Maps viser den mest oplagte rute. Du kan samtidig hente deres applikation på mobil eller tablet og få hjælp, mens du kører. Det er helt gratis og konstant opdateret med de aktuelle trafikforhold.

Det virkeligt smarte er, at du kan indtaste mere end én destination og derved få flere bud på ruter, du kan vælge til turen, hvis du har flere stop undervejs til den endelige destination. Du får også et realistisk bud på, hvor lang tid turen vil tage i effektiv køretid. Her skal du være opmærksom på, at tid til tankstop og frokost mm. Vil forlænge rejsetiden. Det gør det nemlig muligt at planlægge en bilferie nøje.

Download Tjekbil appen ved at trykke her

Facebook
Twitter
LinkedIn