Brandvæsenets nummerplader - Tjekbil.dk

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Brandvæsenets nummerplader

Brandvæsenet har på alle deres forskellige store og små køretøjer nogle lidt særprægede nummerplader. I artiklen nedenfor beskrives der, hvordan brandvæsenets nummerplader adskiller sig, og hvorfor de ser ud, som de gør. 

Hvordan ser Brandvæsenets nummerplader ud?

Når man hører sirenerne på lang afstand komme tættere og tættere på, og de røde og flotte brandbiler kommer til syne, er det nok sjældent deres nummerplade, man lægger mærke til. Brandbilen er et ikon, der i rigtig mange år har været knaldrød, så typisk vil man enten blive fascineret af det store, pæne køretøj, ellers begynder man at tænke over, hvad mon der er sket, siden at brandbilen kører med fuld udrykning. Hvis man derimod lagde mærke til nummerpladerne derpå, vil man opdage, at de er forskellige alt efter, hvor i landet man er. De forskellige kommunale brandvæsener har alle deres egne særlige nummerplader. Typisk er det kommunale våbenskjold eller brandvæsenets eget mærke i midten af pladen. Til venstre for det plejer der at være to eller tre bogstaver, der angiver brandvæsenets initialer. Eksempelvis har brandbilerne i Tønder brandvæsen initialerne TDR til venstre for våbenskjoldet. Til højre for det er der typisk et eller flere bogstaver, der indikerer, hvilken vogntype det er, og til slut er der et løbenummer på brandbilen. Eksempelvis kan en af brandvæsenets vogne have bogstavet M, der kan stå for motorsprøjte. Nummerpladernes baggrunds- og skriftfarve skifter også alt efter hvilket brandvæsen, der snakkes om. 

Brandbilernes normale nummerplade 

Da den førnævnte slags nummerplader, der adskiller de forskellige brandvæsener egentlig mest er for pynt, og for at de forskellige brandvæsener kan have et særtegn, har man også et nummerpladesystem ved siden af. På den måde sikre man, at alle brandbilerne bliver registreret på samme vis som personbiler og andre køretøjer, så man eksempelvis kan holde øje med, hvornår bilerne skal til syn. Her har alle brandbilerne og andre køretøjer inden for brandvæsenet et såkaldt “skyggenummer” eller snarere et registreringsnummer, der svarer til helt normale nummerplader med to bogstaver efterfulgt af et femcifret tal. Registreringsnumrene starter alle med KF og svinger fra 20.000 til 59.999.

Facebook
Twitter
LinkedIn