Hvorfor kan et køretøj skifte registreringsnummer (nummerplade) - Tjekbil.dk

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Hvorfor kan et køretøj skifte registreringsnummer (nummerplade)

I Danmark følger nummerpladen ikke bilen og bilen kan sagtens skifte registreringsnummer flere gange i bilens levetid. Nogle biler har dog samme nummerplade hele køretøjets levetid – helt indtil bilen afmeldes.

 

Det sker ofte at køretøjer afmeldes hos Motorstyrelsen og står uden nummerplader i en periode.  Det er typisk fordi bilen sættes til salg hos en bilforhandler, da forhandleren oftest vil afmelde bilen for ikke, at skulle betale for forsikring og grøn afgift for et køretøj som står på lager. 

Det kan dog også være politiet som konfiskerer nummerpladen, f.eks hvis de vurderer at køretøjet er uforsvarligt, man udebliver fra syn, der ikke er betalt afgifter til staten eller man forsømmer at omregistrere køretøjet inden for 3 uger efter et ejerskifte.

 

Synshaller kan ikke længere “klippe pladerne” på et køretøj, men derimod blot markere køretøjet som “uforsvarligt” og udstede et kørselsforbud.

Samme stelnummer i hele køretøjets levetid

Modsat nummerpladen, så har et køretøj samme stelnummer i hele køretøjets levetid. Ved et opslag på et registreringsnummer på Tjekbil, vil tjenesten derfor identificere stelnummeret på det pågældende køretøj og derudfra sammensætte en fuld historik for hele køretøjets levetid.

Facebook
Twitter
LinkedIn