Kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse (2019) | TjekBil

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Kørselsfradrag og kørselsgodtgørelse for 2019

SKAT forventer stigninger i benzinpriser for 2019, og har derfor igen ændret i reglerne for din befordringsgodtgørelse samt dit kørselsfradrag – og det er gode nyheder. Læs med her, og find ud af, hvad det betyder for netop dit kørselsfradrag, når du kører til og fra arbejde.

Kørselsfradrag – hvad er det?

Kørselsfradrag er noget du kan få, hvis du har over 24 kilometer til og fra arbejde. Du kan få kørselsfradrag uanset om du kører hvilket benzin-, diesel-, eller hybridbil. Det er også ligegyldigt, hvilken type lønnet arbejde du har; om det er et studiejob, et almindeligt lønnet job eller løntilskudsjob. Det er også lige meget for dit kørselsfradrag, hvor mange jobs, du kører til. Det er dog vigtigt at understrege, at transporten ikke må blive betalt af din arbejdsplads. Betaler din arbejdsplads din transport, er du nemlig ikke berettiget til kørselsfradrag.

Hvis du kan benytte dig af kørselsfradrag, så skal du tjekke din årsopgørelse. Kørselsfradraget er nemlig ikke automatisk med i din årsopgørelse. Fra marts kan du udfylde din kørselsgodtgørelse, også kaldet kørselsfradrag for 2018 i SKATs TastSelv, rubrik 51. Her skal du indtaste din bopælsadresse, adressen på din arbejdsplads, samt perioden, hvor du er berettiget til kørselsfradrag.

Oversigt af ændringer i kørselsfradragKørsel mellem 25 og 120 KmKørsel over 120 Km
20181,94 Kr. Pr. Km0,97 Kr. Pr. Km
20191,98 Kr. Pr. Km0,99 Kr. Pr. Km

Kørselsgodtgørelse – hvad er det?

Man benytter sig af sin skattefrie befordringsgodtgørelse, hvis man med en erhvervsmæssig årsag bruger sin egen bil. Dette betyder, at du i din arbejdstid kører rundt i din bil, som en del af dit arbejde. Det kan for eksempel være, hvis du bruger din egen bil til at besøge kunder rundt i landet – og her er der mange penge at hente. I disse tilfælde vil du være berettiget til et befordringsfradrag.

Oversigt af ændringer i befordringsfradragKørsel under 20.000 KmKørsel over 20.000 Km
2018
3,54 Kr. Pr. km 1,94 Kr. Pr. Km
20193,56 Kr. Pr. Km1,98 Kr. Pr. Km

Her betyder det, at du får henholdsvis 3,56 kr. Og 1,98 kr. i kilometerpenge, hvis du bruger din egen bil til kørsel i et erhvervsmæssigt henseende. Her er det nemlig værd at bemærke, at dette er et krav, før du kan få kørselsfradrag (også kaldet befordringsfradrag).

Tager du din cykel eller knallert i arbejdstiden, så kan du også her finde fordele ift. kørselsfradrag, dog uden ændringer fra 2018. Her er den skattefrie kørselsgodtgørelse på 0,53 kr. per kilometer. Bor du i Udkantsdanmark og har mere end 120 kilometers kørsel mellem arbejdsplads og bopæl, så kan du få forhøjet dit kørselsfradrag/befordringsfradrag.

Tager du normalt fly eller færge til arbejde, kan du også få kørselsfradrag/befordringsfradrag til disse udgifter, og her kan du også få kørselsfradrag for færgeudgifter til transportmiddel. Der er også flere fordele at hente, hvis du tjener mindre end 328.100 kr. i 2019. Her tillægges der nemlig hele 58 pct. til dit kørselsfradrag.

 

Download Tjekbil appen ved at trykke her.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn