Parkering i København, Århus og ved lufthavnene | Tjekbil

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Parkering København, Århus og ved lufthavnene

Der er meget, man skal være opmærksom på og have in mente, når det kommer til parkering af bilen. Der gælder overordnet set nogle generelle regler for parkering, og disse regler gør sig gældende for parkering i samtlige danske byer. Du kender sikkert til situationen, hvor du skal noget i en by, som du ikke selv bor i, og skal finde et sted med gratis parkering? Det kan være utroligt uoverskueligt og stressende at finde ud af, hvor der er gode muligheder for parkering i de forskellige byer. Men frygt ej! Her får du den rette hjælp, når det kommer til parkering. Først og fremmest kommer der her nogle generelle regler, som du skal være opmærksom på ift. parkering i de danske byer.

Ulovlige steder for parkering:

  • Parkering på fodgængerfelter samt fem meter eller under fra feltet er ikke tilladt
  • Parkering på broer over motorveje er ikke tilladt
  • Parkering i en viadukt eller tunnel er ikke tilladt
  • Parkering i nødspor er ikke tilladt
  • Parkering ved et busstoppested er ikke tilladt – her skal du parkere mindst 12 meter før og efter skiltet for stoppested
  • Parkering i et vejkryds er ikke tilladt
  • Parkering på pladser, der er forbeholdt taxa, elbiler, handicapparkeringer og så videre er ikke tilladt
  • Parkering på cykelstier, fortov, midterrabat, spærreflader, helleanlæg og så videre er ikke tilladt
  • Parkering mindre end 10 meter fra en tværgående kørebane er ikke tilladt
  • Parkering foran en indkørsel er ikke tilladt – dette gælder også for cykelstier – du skal have en afstand på mindst fem meter til indkørslen

Overskrider man én af disse 10 parkeringsregler kan det enten resultere i, at din bil bliver fjernet uden din tilladelse, og ellers risikerer du at få en parkeringsafgift. En parkeringsafgift udstedt af det offentlige koster 510 kroner, dog med undtagelse af nogle forseelser, der koster mere. For eksempel vil en ulovlig parkering på en handicapplads koste dig dobbelt så meget, nemlig 1020 kroner. Der er en regel om, at der maksimalt kan aflægges tre parkeringsafgifter for den samme ulovlige parkering, og så skal der endvidere være mindre 24 timer imellem.

Vær desuden altid opmærksom på, at hvis du låner din bil ud, og en anden dermed skal finde parkering til bilen, og vedkommende for eksempel får en parkeringsafgift, så er det stadig dig, der hæfter for denne afgift for parkeringen. Det vil nemlig altid være den, der er registreret som bilens ejer, der hæfter for parkeringsafgiften.

På trods af disse overordnede regler for parkering, som er gældende på tværs af byerne i Danmark, er der imidlertid mange kommuner, som selv har påtaget sig arbejdet i forbindelse med kontrol af områder for parkering. I mange kommuner udskrives parkeringsafgifterne altså af kommunens egne parkeringsvagter. I det følgende kan du blive meget klogere på, hvordan forholdene for parkering er i de største byer i Danmark.

Parkering København

Hvert år kører mange danskere til landets hovedstad, København, for at tilbringe en dag som turist, flyve på ferie fra Københavns Lufthavn, besøge venner og familie eller måske for at komme tilbage til den by, som de i sin tid tilbragte sine studieår i. Når det kommer til parkering i København – herunder parkering Frederiksberg – er der utallige muligheder, men der er samtidig også utallige mennesker i biler, der ønsker en parkeringsplads.

I København er der således forskellige parkeringszoner, hvor nogle parkeringspladser er gratis og andre koster penge. De parkeringspladser i København, der er gratis, er som regel også tidsbegrænsede. Det betyder, at det kun er tilladt at parkere der i et begrænset tidsrum, som vil fremgå af de skilte, der er at se på stedet. I tilfælde af at du vælger at parkere sådan et sted, er det således vigtigt, at du husker at indstille din p-skive korrekt, ellers kan du risikere at få en afgift, selvom du har parkeret der i kortere tid, end hvad der er sat som begrænsning.

I København findes der en del shoppingcentre. Det er fx muligt at finde parkering ved Field’s og Fisketorvets parkering er også en mulighed. Her findes der selvfølgelig parkeringsmuligheder til mange gæster. I disse centre er der parkeringsanlæg, hvor din bil bliver fotograferet, og du er således automatisk tjekket ind med din bil. På betalingsautomaterne eller via en app, betaler du derfor først, når du skal køre derfra igen.

Parkering Frederiksberg

Når det kommer til parkering i København, er det væsentligt at huske, at parkering på Frederiksberg adskiller sig fra resten af byen.

På Frederiksberg kan du nemlig parkere i op til to timer gratis, hvis det er indenfor nogle bestemte tidsperioder, og er det uden for disse tidsperioder, er der ingen tidsbegrænsninger. Tidsbegrænsningerne er i hverdagen kl. 7-24 og lørdage 7-17. Søndage og helligdage er gratis. Skal du parkere ud over de to timer inden for tidsbegrænsningen, så koster det penge. En time koster for eksempel 11 kroner, 4 timer koster 74 kroner og en hel dag koster 75 kroner. Priserne for parkering på Frederiksberg er ganske almindelige for parkering i København.

Parkering Århus

Når det kommer til parkering i Århus er der også masser af muligheder. Skal du for eksempel ud at spise på en restaurant, der ligger i Århus C, så kan steder som for eksempel Dokk1’s parkering, Navitas’ parkering samt parkering ved Bruuns Galleri anbefales – alt efter hvor i byens midte, du skal hen. Parkeringen på de tre nævnte steder er organiseret således at det er nemt og overskueligt at finde ud af, hvordan du parkerer. Derudover findes der forskellige gader, hvor der er gratis parkering i Århus C. Det gælder for eksempel Augustenborggade, Marstrandsgade med flere.

CPH parkering

Når folk skal til København og leder efter parkering, så er det ofte også ved Københavns Lufthavn, som tidligere blev benævnt Kastrup Lufthavn, idet København er en populær by at flyve fra med dens mange forbindelser til udlandet. Når det kommer til CPH’s parkering ved Københavns Lufthavn er det fordelagtigt at bestille forud, så du sikrer dig at du får en parkeringsplads på lige netop det parkeringsområde, som du foretrækker. Betalingen sker desuden online på CPH parkerings hjemmeside, så man slipper altså for at skulle stå ved en parkeringsautomat, når ferien er slut, og man bare gerne vil hjem.

Priserne varierer meget, alt efter om du søger den billigste parkering ved Københavns Lufthavn, som så også er parkering udendørs og med en afstand fra lufthavnen som gør, at du må tage bus til terminalen. Den billigste form for parkering ved CPH koster blot 360 kroner om ugen. Dette er meget billigere end den dyreste, som koster 1600 kroner om ugen, og her får du således lov til at parkere ved check-in, så du sparer en del tid. Der er altså lidt til enhver smag – og pengepung – når det kommer til parkering ved Københavns Lufthavn.

Billund Lufthavn parkering

Skal du finde parkering ved Billund Lufthavn, er reservering af parkering hjemmefra en god ide. Billund Lufthavns parkering fungerer på mange måder ligesom parkering ved CPH. Du kan på Billund Lufthavns hjemmeside finde både overblik over priser for Billund Lufthavns parkering, og samtidig kan booke din plads, så den er klar til dig, når du kommer frem.

Billund Lufthavns parkering behøver ikke være besværligt. Priserne for parkering ved Billund Lufthavn er sammenlignelige for priserne for CPH’s parkering. Parkering ved Billund Lufthavn behøver ikke være besværligt. Desuden garanterer Billund Lufthavn parkering. Det er altid muligt at finde en ledig plads, hvis du reserverer din parkering ved Billund Lufthavn forud.