Skrotpræmie: værd at vide når din bil skal skrottes | TjekBil

Find info om alle køretøjer

Tjek synsrapporter, gæld, kilometerfusk og meget mere

Skrotpræmie: Når din bil skal skrottes

Skrotningsgodtgørelse – bedre kendt som skrotpræmie, er en ordning, som gælder for personbiler til maksimalt ni personer og små varebiler under 3.500 kg. Bilen skal have været ansvarsforsikret. Når du afleverer din udtjente bil til ophugning hos en af landets miljøgodkendte og registrerede ophuggere, har du ret til en skattefri skrotningsgodtgørelse på 2.200 kr. Godtgørelsen kan udbetales, hvis du opfylder betingelserne for udbetaling af skrotningsgodtgørelsen:

  • Bilen skal være afmeldt i Motorregistret.
  • Bilen skal være indleveret til en af Miljøstyrelsen godkendt ophugningsvirksomhed.
  • Bilen må ikke eksporteres efterfølgende. Dvs. den må ikke indregistreres i et andet land efter afmelding i Motorregistret, og der må ikke være opnået godtgørelse af registreringsafgift.

Hvis du er i tvivl eller spørgsmål så tag kontakt til nærmeste motorkontor. Find dem her

Sådan får du udbetalt skrotpræmien for din bil

Ved ankomst til autoophuggeren starter skrotningen med, at der udstedes en skrotningsattest på bilen. Det er som udgangspunkt kun bilens sidst registrerede ejer, der har ret til at få udbetalt godtgørelsen og skal underskrive skrotningsattesten. Hvis du ikke er bilens sidst registrerede ejer, kan du ansøge om dispensation til skrotning på vegne af den retmæssige ejer, men efter d. 26. Juli 2018 vil det kun være ved særlige tilfælde, såsom dokumenteret sygdom hos ejer eller lign. Der kan danne grund for en dispensation. Dette skyldes en stigning i snyd med skrotning af biler.

Hvis din bil allerede er afmeldt inden skrotningen, skal du medbringe dokumentation for det, men det klart letteste er, at lade autoophuggerne stå for afmeldelsen, som sker på få minutter, mens du venter. Husk altid at få kvitteringen for afmeldelsen fra ophuggeren.

Når formaliteterne er i orden, kan du nu modtage skrotningspræmien.

Hvor kan du skrotte din bil?

Når du skal have skrottet din bil, kan du med en hurtig googlesøgning finde din nærmeste autoophugger. Du skal dog være opmærksom på om autoophuggeren er certificeret, så du kan være sikker på at din autoophugger er en del af kollektivordningen for producentansvar. Derved vil der ikke opkrævet ekstra betaling for miljøbehandling hvis autoophuggeren er miljøgodkendt.

Ekstra høj skrotpræmie?

Nogle firmaer tilbyder ekstraordinære skrotningsløsninger såsom afhentning af bilen på din adresse og ekstraordinært høje skrotpræmier.

Download Tjekbil appen ved at trykke her

Facebook
Twitter
LinkedIn