Vælg den rigtige GPS

SPONSORERET

Mange bilister har efterhånden vænnet sig så meget til at bruge en GPS, at den nærmest må betragtes som et standardudstyr i en bil.

Det er jo også med god grund, for livet som bilist er i den grad blevet både lettere og mere stress-frit, efter at GPS’en har overtaget den del af kørslen, der handler om at finde vej mellem A og B.

GPS eller telefon som vejviser?

Mange vælger at lade telefonen være vejviser i bilen. Det kan du også sagtens gøre, for de navigationsprogrammer, der findes nu, bliver hele tiden bedre og bedre.

Alligevel sværger mange til GPS’en, fordi den stadig er en del bedre og har flere funktioner end telefonen.

Det er også rigtig fint at have navigation på begge enheder, hvis nu den ene af dem sætter ud. Det kan vel sammenlignes med, at mange stadig kører rundt med et old school kort liggende i handskerummet – i tilfælde af, at teknikken skulle svigte. Det kan jo ske.

Valg af GPS

Dybest set kan alle de nyeste GPS’er på markedet det samme. Derfor er det nok mest en smagssag, hvilken model, man foretrækker.

Hvis man er blevet vant til at køre efter en bestemt model, er man nok tilbøjelig til at vælge en af det samme mærke, næste gang man skal have en ny GPS.

Er du ikke så vanestyret, så er det muligt at blive orienteret og vejledt i forhold til nogle af de bedste nye GPS’er på markedet her i testmagasinet. Her bliver du præsenteret for forskellige bud på den bedste GPS lige nu, og du får mulighed for at sætte dig ind i, hvilke fordele der er ved de enkelte modeller.

På den baggrund skulle det gerne blive lettere for dig at træffe dit valg.

Mange nye funktioner

Tidligere GPS’er kunne ikke meget andet end at vise vej. Det er også stadig dens primære formål, men over år er antallet af funktioner steget markant. Den lille maskine kan i dag så meget mere.

Det kan variere fra model til model, hvilke funktioner den har. Nogle kan endda udvide repertoiret, fordi de kan kobles til din iPad eller iPhone.

Der er nærmest ingen grænse for, hvad du kan blive informeret om via din GPS.

GPS, der er særligt velegnet til dit køretøj

Der kan være forskel på, hvilke funktioner, der kan være relevante for dig, afhængigt af hvilket køretøj, du sidder i.

Derfor har nogle firmaer lavet specialiserede GPS-modeller, der er særligt velegnet til for eksempel en motorcykel, en lastbil, en bus, en varevogn eller en almindelig personbil.

De kan for eksempel vise, hvilke ruter der er særligt velegnede til netop dit køretøj, ruter der trafikmæssigt er smartest at køre ad lige nu, hvor det er muligt at parkere og så videre.

En GPS, der er fremstillet med særligt henblik på brug til en motorcykel har medtænkt mange praktiske hensyn. Den kan for eksempel aflæses i stærk sol, den kan betjenes med en handske på og den kan høres inde i en hjelm.

Find den GPS, som fungerer bedst til dig og dit køretøj.

En GPS er den intelligente vejviser

En GPS er i dag en hel lille interaktiv databank. Brug den til at finde vej til din destination, brug den til at finde seværdigheder på din rute, til at tjekke trafikken, vejret eller dit køretøjs tilstand eller til at styre, hvilken musik du har lyst til at høre, mens du er på farten.

Uanset, om du skal en tur ned i den anden ende af byen, eller du skal på et road trip ned igennem Europa, så vil en GPS være din bedste støtte.