✓ Læs om faldgruber
✓ Få styr på fagtermer og betingelser
Der er mange forskellige fordele og ulemper, når der er tale om flexleasing aftaler. Det er derfor vigtigt, at du har overvejet alle argumenterne, inden du vælger om flexleasing er en metode for dig. Du får overblikket herunder, og kan derefter læse meget mere!
Fordele | Ulempe |
Fleksibilitet | Større arbejde efter leasingperioden |
Undgår høj \"kapitalbinding\" | Risiko for efterregning |
Når der er tale om flexleasing, så har du en langt større fleksibilitet, når det kommer til salget efter leasingperioden. Her skal du nemlig, som oftest, selv stå for at sælge bilen videre til en tredjepart, og dette kan du gøre billigt og nemt. Det skyldes, at bilen ikke længere er tynget af afgift, efter du har brugt bilen gennem flexleasing.
Dette gør også, at det er langt nemmere at sælge bilen i udlandet. Derfor gør dette flexleasing til en mere fleksibel metode for dig, når du skal sælge bilen videre.
Når du vælger et godt flexleasing tilbud, så får du en lavere afskrivning på bilen, som betyder, at du ved at købe en bil med en høj registreringsafgift (ofte på 150%) oplever, at der er en stor afskrivning grundet den høje købspris. Når du benytter dig af muligheden for flexleasing, så undgår du en stor afskrivningsværdi på bilen, da der alene afskrives på bilens pris uden afgift – hvilket giver en stor besparelse i sidste ende.
Gennem din leasingperiode, skal der betales mellem 0,5 og 2 procent i registreringsafgift. Her er det billigst for dig, at du finder en bil, som er ældre end 36 måneder. Dette giver den billigste registreringsafgift muligt.
Registreringsafgiften indgår i den månedlige ydelse, som du skal betale til leasingselskabet. Periodeafgiftssatserne er skabt ud fra bilens første registreringsdato:
En af de større ulemper, når du gerne vil benytte flexleasing i hverdagen er, at du selv skal henvise til en køber efter flexleasing periode.
Det gør, at du skal gøre et større stykke arbejde i forbindelse med at ende en leasingkontrakt, end hvis du havde benyttet dig af en almindelig form for privatleasing.
Det kan derfor være den forkerte beslutning at vælge flexleasing, hvis du gerne vil gøre det nemt og enkelt for dig selv. Det skyldes, at du ikke blot kan aflevere bilen tilbage, efter du har benyttet dig af godt flexleasing tilbud.
En anden større ulempe ved at benytte flexleasing er at hvis du ikke udregner en realistisk restværdi, så vil du hurtigt skulle betale en efterregning til dit leasingselskab.
Det er derfor meget vigtigt, at du udregner en realistisk restværdi for din flexleasing bil, når du er færdig med denne periode.
Du kan ellers komme til at miste mange penge, når du skal sælge den videre til en tredjepart. Det vil derfor kost en andel, at du flexleaser bilen og sælger den billigt videre uden den store afskrivning på bilen.
Det er altså en god idé, at du vælger flexleasing, hvis du gerne vil have en mere sæsonpræget bil. Eller hvis du gerne vil køre i en bil, som er i den mere eksklusive ende, men du vil ikke betale for at købe bilen selv.
Når du vælger flexleasing, så får du en langt større fleksibilitet i din hverdag. Dette er både når det kommer til valget af din bil. Ikke nok med det, så får du også muligheden for at få ubegrænset med kilometertal, når du flexleaser bilen i en periode.
Flexleasing er samtidig for dig, hvis du udelukkende vil flexlease bilen i en kort periode. Det er altså en mulighed for dig, som gerne vil kunne køre cabriolet om sommeren. Et andet eksempel kunne være, hvis du gerne vil have muligheden for at køre den sportsvogn, som du altid har drømt om, mens vejret er godt.
Derudover betaler du udelukkende for de måneder, hvor du bruger bilen. Altså betaler du kun for dine aktive måneder. Dette betyder, at vil du gerne køre i cabriolet seks måneder om året, så er det muligt, at bilen kun indregistreres i de måneder, hvor du skal bruge den. Du betaler altså ikke afgift i de resterende måneder af året.
Et godt eksempel på en typisk flexleasing aftale kan være, at du gerne vil flexlease en cabriolet, hvor bilen er aktiv fra april til september. Dette giver seks aktive måneder og seks passive måneder. Her laver leasingselskabet en kontrakt for aktivperioden. Efterfølgende laves en kontrakt for passivperioden, hvor leasingselskabet ordner finansiering af bilen og forsikringen hertil.
Når man indgår en flexleasingaftale, skal bilens afgift oplyses til SKAT med det samme.
Afgiftsvurderingen baseres på baggrund af markedssituationen for den konkrete bilmodel, der indgår i flexleasingaftalen. Afgiftsværdien kan dog godt variere fra leasingselskab til leasingselskab, da det er en vurderingssag, som fremlægges på baggrund af forholdsvis usikre parametre, da markedet for biler godt kan ændre sig løbende.
Det vigtigste kriterium i den forbindelse er dog, at afgiftsvurderingen er realistisk, da konsekvensen for en for lav afgiftsvurdering, er efterreguleringer eller i værste fald fuld afgift. Du ender altså i sidste ende med at skulle betale en stor sum penge ved leasingaftalens ophør, hvis bilen bliver fejlvurderet. Det er leasingselskabet, der står for at indberette vurderingen samt en sammenligningsgrundlag til SKAT som dokumentation for værdiansættelsen.
Der er som sagt mange udgifter, som skal tages i betragtning, når du indgår en leasingaftale - ejerafgift er én af dem. Som leasingtager er det nemlig dit ansvar at betale ejerafgift på køretøjet og eventuelt privatbenyttelsesafgift, hvis der er tale om en bil på gule plader i forbindelse med leasing til erhverv.
Dette er altså ikke inkluderet i leasingaftalen. Ejerafgift, også kaldet grøn ejerafgift, skal betales hvert halve år. Selve størrelsen af afgiften beregnes ud fra parametre som motortype og hvor langt, bilen kører på literen. I store træk drejer det sig om, hvor stort udledningen er af skadelige stoffer er for den konkrete bilmodel.
Jo bedre brændstoføkonomi - jo bedre for miljøet og dermed en lavere afgift.
Det er svært at bestemme en fast pris, når der er tale om flexleasing af en bil. Der er mange forskellige flexleasing tilbud på markedet. Dertil kan det være svært at gennemskue, hvilken bil er den billigste, når det kommer til at flexlease.
Dog er der nogle ting, som du skal holde godt øje med, så du ikke bliver tabt af de mange tilsyneladende billige tilbud på nettet. Men at du derimod finder de rigtige flexleasing tilbud.
Den første udgift, som du vil støde på i forbindelse med flexleasing er, at du skal betale et engangsgebyr for at kunne flexlease bilen i første omgang. Det er imens, du samtidig betaler et depositum, som der er mulighed for, at du får tilbage, når du skal aflevere bilen til leasingselskabet igen.
Det er dog ikke hos alle leasingselskaber, at du skal betale et depositum. I modsætning til dette, så er det hos alle selskaber, at du skal betale et engangsgebyr for, at du kan flexlease bilen i en periode. Dog kan det være en god idé, at du betaler et depositum til dit leasingselskab, da dette beskytter dig mod uforudsete udgifter.
En anden betaling, som du skal huske, når du skal flexlease en bil er, at du skal betale din bilforsikring. Der findes mange forskellige bilforsikringer i Danmark, som dækker, når du gerne vil benytte dig af flexleasing. Det er derfor en god idé, at du her kigger på markedet efter den bedste og billigste løsning for dig og din situation.
Hos mange leasingselskaber er det også muligt, at du kan få forsikring som en del af den leasingpakke, du køber. Dette betyder, at du har en bilforsikring med den dertilhørende ansvarsforsikring gennem selskabet.
Det er vigtigt, at du ved, at to flexleasing tilbud nærmest aldrig ligner hinanden. Der er mange forskellige faktorer, som spiller ind, når prisen for et flexleasing tilbud fastsættes. Derfor er det ikke nemt at sammenligne dem.
Du må derfor aldrig sammenligne to flexleasing tilbud alene på baggrund af den månedlige ydelse og engangsbetalingen, da der kan være mange tal, som kan ligge bag disse og skjule, at tilbuddet egentlig kun er billigt på overfladen.
Vil du gerne have et billigt flexleasing tilbud, så er det en god idé, at du sammenligner indkøbsprisen for bilen, restværdien på bilen og afgiftsvurderingen på bilen. På denne måde kan du få det billigste tilbud på en flexleasing aftale.
Spørgsmålet \"Er flexleasing en god ide?\" er individuelt fra person til person. Når dette er sagt, så er der mange gode grunde til, at flexleasing kan betale sig for dig. Dette er specielt, hvis du ikke kender det antal kilometer, som du skal køre i hverdagen. Derfor ved du, at du ikke kan holde dig inden for rammerne for kilometertal, når der er tale om almindelig privatleasing af bil.
Flexleasing kan også godt betale sig for dig, hvis du gerne vil prøve mange forskellige typer af biler, som alle ligger i den mere eksklusive ende. Flexleasing er herigennem den nemmeste og den billigste løsning til, at du kan køre flere forskellige biler i hverdagen. Uden at du binder dig til en af dem i to eller måske tre år.
"},"id":"2d48b8b6-8943-4748-bef5-abcb375d5f57","type":"Piranha.Extend.Blocks.HtmlBlock"}],"id":"3047d5ea-9713-4e59-b27e-0c81199b012a","type":"Piranha.Extend.Blocks.ColumnBlock"},{"body":{"value":"Når du leaser en bil med flexleasing medfølger der mange fordele såsom stor fleksibilitet og en lav månedlig ydelse - desværre er service på bilen ikke én af dem, da det ikke er inkluderet i leasingaftalen. Som leasingtager bærer du det derfor det fulde ansvar for alle udgifter forbundet med reparationer, service og vedligeholdelse af bilen.
Dette gælder også serviceeftersyn på bilen under hele leasingperioden. Disse udgifter kan potentielt blive en stor ekstra udgift ved siden af de månedlige leasingydelser og engangsydelsen. Hvis du ikke ønsker at skulle bekymre dig og uforudsete udgifter, kan du ved de fleste leasingselskaber tilkøbe en serviceydelse, der hedder motorgaranti. Denne garanti dækker alle udgifter til reparation af bilens motor.
Som leasingtager skal du derudover være opmærksom på, hvilken stand du modtog bilen i, da du underskrev kontrakten - for at imødekomme samme standard, når du igen afleverer nøglerne til bilen. Misvedligeholdelse af bilen kan resultere i meromkostninger, når du afleverer leasingbilen hos forhandleren ved leasingaftalens ophør.
Leasingselskabet kan nemlig ikke garantere, at bilen kan sælges til den beregnede restværdi, hvis du ikke ikke sørger for at vedligeholde køretøjet. Dog giver flexleasing dig mulighed for at prissammenligne og forhandle dig frem til de bedst mulige priser på service og reparation af bilen - i modsætning til leasingformer, hvor serviceaftaler er forudbestemt i leasingkontrakten og derfor medregnet i den månedlige ydelse.
Ved leasingaftalens ophør udarbejdes der en afleveringsrapport, en såkaldt leasingattest, hvor bilens stand og eventuelle mangler kontrolleres. Her er det vigtigt, at bilen opfylder alle krav som står beskrevet i leasingkontrakten. I værste fald kan du risikere at lide et økonomisk tab, da det står for din regning at dække manglende vedligeholdelse eller eventuelle skader påført under leasingperioden.
Meget af tiden med syningen går for eksempel med at billededokumentere og vurdere den visuelle slitage. Som oftest vil syningen også dække over en kort køretur for at kontrollere for mislyde og funktion af køretøjet. Samtidig er det vigtigt, at tjekke op på om alt obligatorisk- samt ekstraudstyr er med ved indleveringen, da du ellers skal erstatte de manglende ting. Det kan være ting som:
Ofte udføres leasingattesten af en uvildig tredjepart, der derefter sender afleveringsrapporten videre til leasingselskabet. Har du ikke tid til at være med under syningen, bliver du som leasingtager bedt om at underskrive en fraskrivelseserklæring i forbindelse med aflevering af leasingbilen. Her giver du dit samtykke til, at du accepterer de ting, som synshallen finder frem til i forbindelse med gennemgangen af bilen.