✓ Læs om faldgruber
✓ Få styr på fagtermer og betingelser
Der er flere forskellige tidspunkter, hvor det kan være en god ide, at du vælger at minilease. Et af disse tidspunkter kan for eksempel være, hvis du venter på leveringen af en ny bil, som du har købt fra en forhandler. Dette kan være en lang periode, hvis du ikke har adgang til en bil, og her kan det være en god ide, at du vælger at minilease.
Du skal ikke betale en engangsydelse, og du er komplet dækket ind gennem din månedlige betaling til leasingselskabet. Dette er naturligvis bortset fra brændstof. Det kan altså være en simpel løsning på, at du kan have en bil holdende i din indkørsel, mens du venter på din næste.
Et andet godt tidspunkt, hvor du burde tænke på at minilease er, hvis du har solgt din bil, og du ikke har købt en ny endnu. Dette kan være fordi du enten du ikke har råd, eller fordi du ikke kan bestemme dig for, hvilken model.
Her kan det være en god ide, at du vælger at minilease, da du blot skal tage stilling til den månedlige ydelse. Du kan altså blot aflevere din leasingbil tilbage, når du ikke længere skal bruge den, fordi du har fået fat i din nye bil.
Et tredje godt tidspunkt, hvor du burde overveje at minilease er, hvis du tilbringer meget af din tid i udlandet. Og du ikke har mange perioder, hvor du er i Danmark. Her kan det være en god ide, at du benytter dig af minileasing. Det er nemlig fleksibelt, og du kan blot aflevere bilen tilbage, når du ikke længere har brug for den. For eksempel når du igen rejser ud i verden.
Dette er en billig løsning, hvis du gerne vil have en bil til rådighed, mens du er i Danmark. Derved vil du ikke have ansvaret for bilen, når du skal videre.
Til slut er det selvfølgelig, hvis du gerne vil prøvekøre flere forskellige biler. Især hvis du ved, at dette kræver, at du skifter bil ofte. På denne måde undgår du at skulle betale mange engangsgebyr, da minileasing ikke har brug for samme startkapital som privatleasing.
Du kan altså hente mange penge hjem i besparelser, når der er tale om engangsgebyr og andre ydelser. Specielt hvis du sammenligner minileasing med de andre leasingformer.
Når du foretager minileasing af en bil, er der selvfølgelig en række regler og ting du skal have styr på. En af de ting er hvem der må køre bilen. Det kan være meget fristende at have en leasingbil du låner ud til dine børn, kone, mand eller lignende, men det kan være noget du skal være påpasselig med.
Reglerne ved minileasing er nemlig sådan, at den person der betaler og indgår kontrakt skal være den samme person eller firma. Og denne person eller firma skal være hovedbruger af bilen. Det vil sige at den person der har indgået underskrevet kontrakten om leasingaftalen også er den person der skal køre i bilen i størstedelen af tiden.
Det vil sige at en kort tur i bilen med en anden fører, få gange, ikke gør noget, men hvis en anden person skal bruge bilen ofte, er det vigtigt at denne person bliver skrevet på leasingaftalen.
Hvis du gerne vil have en anden person på leasingaftalen, foregår det på den måde at man indsender en række oplysninger på personen. Det kan eksempelvis være telefonnummer, adresse, billede af kørekort og andre relevante oplysninger - herefter vil i modtage en ny leasingaftale med flere brugere.
Nogle gange kan man komme i en situation hvor man føler det er nødvendigt at opsige leasingaftalen før tid, og derfor er det vigtigt at undersøge om du har mulighed for dette i din aftale. Som udgangspunkt kan man ikke sige minileasingaftalen op før tid, men i visse situationer kan der laves en særaftale der gør det muligt at komme ud af aftalen før tid.
Hvis du får behov for at komme ud af leasingaftalen før tid, er det vigtigt at du undersøger reglerne grundigt og rådfører sig med det sted du har leaset bilen.
Har du spørgsmål til din leasingkontrakt? Så er det her en god ide, at du tager kontakt til det enkelte leasingselskab. På denne måde sikrer du dig, at du har adgang til alle oplysninger og informationer, når du skal udarbejde din kommende leasingkontrakt. Her kan du være sikker på, at du har forstået alle sætninger skrevet med småt.
Derved kan du få mere ud af din leasingaftale, når du gerne vil minilease, mens du kan lægge alle dine bekymringer bag dig og blot nyde din leasingbil.
Når du er færdig med at lease din bil gennem minileasing, skal bilen selvfølgelig leveres tilbage ligesom ved alle andre leasingaftaler. Men hvordan foregår sådan en tilbagelevering egentlig? Med minileasing har du jo bilen i kortere tid end almindelig leasing, men tilbageleveringen foregår lidt på samme måde som almindelig leasing.
Når du skal aflevere bilen tilbage, vil du ofte modtage et informationsbrev der fortæller lidt om, hvad du skal gøre og hvordan du skal forholde dig til tilbageleveringen. Ved tilbagelevering skal bilen selvfølgelig kigges efter, da der altid er chance for at der kunne være sket skader i den periode man har leaset bilen.
Når du besøger et testcenter med bilen, vil der blive lavet et gennemsyn af bilen, hvor der vil blive udarbejdet en rapport med billeddokumentation som angiver de skader og brugsspor der eventuelt måtte være på bilen efter endt leasingperiode. Efter gennemsyn af bilen, vil der være en kort periode på et par uger, hvor du stadig skal køre i bilen inden indlevering - i den periode er du stadig ansvarlig for skader og lignende.
"},"id":"3eb5c1a6-fbb7-4928-8d48-263129a40d49","type":"Piranha.Extend.Blocks.HtmlBlock"}],"id":"5e2a288e-5f1b-4817-b25c-160382410c78","type":"Piranha.Extend.Blocks.ColumnBlock"},{"id":"274f524e-ac58-46c4-bd4c-c7fa28473871","type":"Tjekbil.Web.Models.Cms.Blocks.BreadcrumbBlock"}],"enableComments":false,"closeCommentsAfterDays":0,"commentCount":0,"isCommentsOpen":false,"published":"2020-11-13T12:15:00","isPublished":true,"id":"29522734-7d0e-4ef7-8d31-5743307af5c3","typeId":"LandingPage","title":"Minileasing af bil","permissions":[],"created":"2024-01-02T11:12:39.7134911","lastModified":"2024-01-02T11:12:39.7134871"}}