Alufælge med mange fordele

SPONSORERET

Bilen er, om man vil det eller ej, med til at redde dagen. Den får hverdagen til at hænge sammen de dage, hvor det ellers ikke synes muligt. Derudover er der også mange, som er afhængige af bilen for at komme på arbejde. Derfor skylder man også sin bil at investere i godt tilbehør som eksempelvis velfungerende fælge.

Gode køreegenskaber 

Man behøver ikke være bilentusiast eller synderligt interesseret i biler for at ville have en bil, der giver en god køreoplevelse. Dette opnår man ved at investere i godt og holdbart tilbehør til ens bil. Man kan blandt andet starte med ens fælge. Der er mange, som har en præference til, om de helst vil have stål- eller alufælge. I begge tilfælde, så skal man dog være meget opmærksomme på, hvilke man køber. Det er vigtigt, at de har de rigtige godkendelser. Disse godkendelser sker ved at undersøge holdbarheden og styrken af fælgene, hvor der er opsat nogle klare retningslinjer.

Hvad er fordelene ved alufælge?

Forbrugere har forskellige præferencer til mange ting, og fælge er også en af dem. Hvis man vælger alufælge, så er det en god idé at have en forståelse for, hvad alufælge egentlig indebærer. De fleste alufælge bliver fremstillet af en blanding af følgende

  • Aluminium
  • Magnesium
  • Ikke jernholdige metaller

Ved at tilføre de ikke jernholdige metaller så vil aluminiumet forstærkes og øge holdbarheden, samt at vægten på fælgene vil blive væsentlig reduceret. Igen er der ingen forudsætninger uden undtagelser. Alufælge kan købes i forskellige prislejer. Heri skinner kvalitet som selvfølge også igennem. Dog vil billige alufælge ofte have den samme vægt som almindelige stålfælge. En almindelig alufælge vil dog som hovedregel altid være stærkere end en standard stålfælge. 

Skal bilen synes efter køb?

Man skal som hovedregel ikke syne ens bil, hvis man investerer og monterer nye fælge. Det er dog kun, hvis de ikke overholder de opstillede regler. Først og fremmest må hjulet ikke gå ud over skærmkanten. Dertil må sporvidden ikke ændres i forhold til typegodkendelsen. Der er nogle små forbehold i forbindelse denne regel ved nogle biler, som man vil kunne søge rådgivning om hos ens forhandler. Ligeledes skal dækomkredsen svare til typegodkendelsen.