Brug for en VVS’er? Her er de ting, du bør overveje

SPONSORERET

Som bilejer har du garanteret mange ting, du skal tage dig af i forhold til at vedligeholde og reparere din bil. Det kan være en uoverskuelige process – især når du også har andre pligter at tage dig af i forbindelse med dit hus. Du vil på et eller andet tidspunkt komme ud for at skulle lave VVS-arbejde i dit hjem. Det kan for eksempel være, at der skal skal laves en ny installering i brusebadet, eller at der skal lægges nye varmerør. Mange vælger at få professionel hjælp til disse opgaver. Men ved du, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger en VVS-installatør?

Tjek anmeldelser fra andre kunder

Hvis du er tilflytter i det nabolag, hvor du skal have udført VVS-arbejde, kan det være et rigtig godt udgangspunkt at høre i dit netværk, hvilke muligheder der findes. Du kan selvfølgelig også have boet i området i længere tid og blot ikke haft brug for VVS-hjælp før nu. I dit netværk kan du spørge, hvilke erfaringer personerne har med VVS-installatører i området. Du kan både spørge dit netværk ansigt-til-ansigt, eller du kan bruge online forummer eller Facebook-grupper. Det er selvfølgelig de personer, som selv har fået hjælp til VVS-arbejde, der kan give dig de bedste anbefalinger af de mulige virksomheder. Hvis de har været tilfredse med det udførte VVS-arbejde, er det sandsynligt, at du også vil være positiv over for deres arbejde. Omvendt bør du være opmærksom på negative anmeldelser, og hvis du bruger dit netværk effektivt, kan du styre uden om de dårlige oplevelser. Som udgangspunkt er det altså en god idé at tage imod råd fra de folk, der allerede selv har stået i samme situation som dig.

Pris og levering

Prisen på den VVS-opgave, du skal have løst, kan variere fra installatør til installatør. Dette skyldes blandt andet, at VVS-installatørerne hver har specialiseret sig inden for visse områder, og at de sætter deres pris herefter. Det kan derfor betale sig at kigge efter prisen på din specifikke VVS-opgave, hvis det er vigtigt for dig, at prisen ikke overskrider dit budget. Det er også muligt at ringe og få et konkret tilbud fra den VVS-installatør, du har i tankerne. Mange VVS-virksomheder har ikke specifikke priser på deres hjemmeside, og det er derfor nødvendigt i disse tilfælde at tage direkte kontakt. Desuden kan leveringstiden variere markant, så har du en akut opgave, som skal løses, bør du helt klart tjekke, hvilke VVS-virksomheder der kan levere med den korteste leveringstid.

Indhent tilbud fra flere VVS-intallatører

Hvis du allerede har en liste med flere kvalificerede VVS-virksomheder, der kan løse din opgave, kan du indhente konkrete tilbud fra de forskellige firmaer. Herved kan du sortere kandidater fra alt afhængigt af pris, leveringstid og overordnet serviceniveau, så du til sidst ender med blot én installatør på din liste. Med denne fremgangsmåde har du noget specifikt at forholde dig til – nemlig de forskellige VVS-virksomheders konkrete tilbud – når du skal træffe en endelige beslutning om, hvem der skal udføre dit arbejde. Efter du har fået udtømt din liste, og du har fundet din ønskede VVS’er, er det bare med at tage kontakt og komme i gang med arbejdet!