Cannabis-olier kan nedsætte stress under kørsel

SPONSORERET

Biler og cannabis kan umiddelbart lyde som to modsatrettede ting. Især fordi, cannabis i største del af befolkningen er kendt for sin euforiserende virkning.

Men her er det utroligt vigtigt at skelne mellem de to typer cannabisudtræk, der findes. Her er henholdsvis tale om THC og CBD.

CBD-olier er ikke-euforiserende, mens THC indeholder euforiserende stoffer. Sidstnævnte er slet ikke lovligt i Danmark, så når cannabis-olier omtales i daglig tale, er der tale om CBD-olierne, som har en gavnlig effekt på virkeligt mange ting.

Olierne er typisk selvmedicinering, så man kan med råd og vejledning fra lægen selv styre sit indtag og styrke sig på en lang række områder.

Den nyeste forskning på området viser blandt andet, at olierne kan medvirke til at nedsætte stress, som ofte er noget personer der kører meget i bil kan lide af.

Du få det fulde overblik over cannabis-oliernes virkning her.

 

Cannabis-oliens funktion

Siden 1969 har cannabis været ulovligt i Danmark, men i 2018 blev det igen lovligt at producere og sælge cannabis til medicinsk brug. Det skyldes, at forskning har påvist, at CBD-olierne har en gavnlig effekt på en lang række psykiske lidelser og sygdomme.

Indtil videre har forskningen vist, at cannabis-olier kan modvirke kvalme, Parkinson, angst, migræne, fibromyalgi, opkast, kronisk tarmbetændelse, gigt, hævelser, PTSD, menigitis, sklerose, skizofreni og risikoen for at få en blodprop. Derudover kan cannabis virke stressnedsættende.

Ovenstående er i de fleste tilfælde noget, som bilister kan lide af, og som modvirkes med hjælp af olierne. Køresyge, stress og hovedpine kan opstå under en køretur, og her er det vigtigt at kunne bevare koncentrationen, så trafikken ikke påvirkes.

 

Indtagelse og dosering

CBD-olien indtages oftest i dråbeform, og fås på flasker eller i sprøjter. Man kan indtage olien oralt, hvor dråberne placeres under tungen, så slimhinderne i munden kan optage væsken.

Hvis du skal have en stor mængde, kan denne indtagelse dog blive besværlig, og så anbefales det, at du sluger dråberne sammen med noget spiseligt. Derudover kan man købe kapsler i helsebutikker, hvor man indføre olien, og så har man en helt almindelig vitaminpille med CBD-olie.

Olien virker bedst, hvis man ikke spiser eller drikker i et kvarter efter indtagelsen.

Det kan være svært at vide præcis hvilken mænge CBD-olie man har brug for. Det er meget individuelt og afhænger også af din lidelse, symptomer og din kropsbygning.

Det er derfor en god idé at gå stille frem, og teste. Hvis du anvender olie vil der ofte gå en uge, inden du ser en effekt. Hvis effekten udebliver kan du roligt øge doseringen en anelse. Sådan bliver man ved, indtil man rammer en dosering, hvor der er en mærkbar effekt.

Hvis du tager dråber, kan du starte med at tage en dråbe af gangen. Det gode ved at anvende cannabis-olie er, at det ikke er sundhedsskadeligt, og du kan derfor roligt øge mængden uden at være bange for at tage en overdosis.

Så hvis du generelt mærker en øget puls eller får det dårligt under kørsel er det faktisk bare at komme i gang med CBD-olier, som modvirker en lang række effekter af kørsel. Husk dog at færdselsloven foreskriver at du skal være i stand til at køre bil. Så hvis du bliver træt af CBD skal du være påpasselig.