Disse biler er danskernes favoritter

SPONSORERET

Dette indhold er sponsoreret

Selvom Danmark er et cykelland, så er danskerne også glade for at køre i biler. De første seks måneder af 2019 blev der solgt knap 123.000 biler i Danmark, hvilket er en stigning i forhold til 2018. De fleste danske bilejere drømmer nok en sportsvogn eller en stor SUV, men med mindre man rammer den helt store jackpot, når man spiller casino online, så må vi tage til takke med, hvad budgettet rækker til. Men hvilke biler er det så, vi køber så mange af? Det finder vi ud af i dette indlæg, hvor vi har taget et kig på, hvilke biler danskerne vælger, når skifter den gamle benzinoser ud med en ny.  

PSA-koncernens bilmærkers fortsatte dominans

Den franske PSA-koncern, der ejer både Citroën, Peugeot og nu også Opel brager derudaf med to biler i top tre over de mest solgte i 2019. Efterfulgt af Nissan Qashqai er det Citroën C3, der kommer ind på andenpladsen over flest solgte biler de første seks måneder af indeværende år. Derudover har deres flagskib, Peugeot 208 en plads i top tre med over 3.500 solgte biler de første seks måneder.  Dermed fortsætter det mønster vi også har set de sidste par år, med Qashqai og de franske biler, der topper listen over mest solgte bil i Danmark. Peugeot lægger også på andenpladsen, når man kigger på det samlede antal biler, der er solgt i Danmark fra januar til juni. Med over 10.000 solgte biler brager PSA-koncernes fortsatte dominans afsted mod højere vækst end hidtil set for den franske bilproducent.

VW og Toyota vil også være med

Kigger man på total antal solgte biler de første seks måneder af 2019, så er der to mærker mere, der springer i øjnene. Nemlig Volkswagen, der med knap 17.000 biler solgt indtager den prestigefyldte plads som danskernes foretrukne bilmærke. Det er specielt modellerne UP!, Polo, Golf og Passat, der er populære hos Volkswagen, der dog ikke har en bil i top tre over de mest solgte biler. Det har Toyota heller ikke, men ligesom Volkswagen sniger de sig også ind på listen over flest solgte biler totalt i 2019s første seks måneder. Ca. 9.300 har det japanske bilmærke solgt, og det er specielt modellerne Aygo, Yaris og Avensis der er populære hos danskerne. 

Nissan er også på listen

Til sidst har vi Nissan, der ikke er til at finde på listen over fleste biler samlet set, men har overtaget pladsen som Danmarks mest solgte bil. Med modellen Qashqai, der på mange måder er en crossover mellem en klassisk sedan og en SUV, har Nissan givet danskerne en bil, der kan det hele til billige penge. Lidt mere end 4.000 eksemplarer af Nissan Qashqai er der blevet langet over disken, og dermed er Nissan den eneste producent der i Danmark har solgt mere en 4.000 af en model de første seks måneder. Spændende skal det blive og se om de kan holde pladsen helt til slutningen af året.