Få overblik over dine finansieringsmuligheder

SPONSORERET

Som bilejer eller kommende bilejer er der mange ting, man bør overveje, før man skriver under på det dokument, der giver en ret til bilnøglerne. Og en af disse – måske den mest centrale – er i forhold til, hvilken form for finansiering man bør vælge. I dag har man som forbruger nemlig rigtig mange muligheder, når det kommer til finansiering af bil, og alle har forskellige vilkår tilknyttet, der begrænser forbrugeren, men som også giver forbrugeren forskellige rettigheder og muligheder.

I artiklen her kigger vi på to af de finansieringsmuligheder, der vedrører køb af bil, som i de seneste år har givet forbrugeren endnu flere muligheder. Læs videre, og bliv klogere på, hvordan du skal finansiere din bil, når du skal udskifte den gamle øse med en ny og lækker vogn.

Lej i stedet for at lease

For nogle år tilbage blev det utrolig populært, at man i stedet for at købe skulle lease en bil. For med den nye finansieringsform sikrede man, at man ikke skulle betale nogle meget store startomkostninger. Leasing-modellen blev da også tage imod med kyshånd, og det er faktisk svært at køre en tur i dag på de danske veje, uden at man støder på utallige biler, der er finansieret gennem leasing.

Men i kølvandet på leasing-lanceringen er der i dag kommet endnu et alternativ til den traditionelle selvfinansiering – og det er gennem leje. For hvor leasing er en form for leje, men med en forholdsmæssig lang leasingperiode, er almindelig billeje noget lignende leje af et hvilket som helst andet aktiv. For perioder på 14 dage og frem kan du nemlig leje en bil, som i perioden er til fri afbenyttelse – og så koster det ikke det hvide ud af øjnene. For hos bilforhandlerne eller -udlejerne har man nemlig formået at skabe et setup, hvor man kan tjene penge på forretningen, uden at lejeren skal betale store lejeudgifter.

Hele modellen med leje af en bil i stedet for køb eller leasing er også genial, hvis man er en familie, der måske ikke rigtig bruger en bil i hverdagen, men som skal bruge en bil i forbindelse med en speciel begivenhed eller ferie. På den måde slipper man nemlig for at have en bil stående, når man ikke bruger den, og man har samtidig den samme brugsret over en bil, når man skal bruge en.

Flexleasing – forbrugerens skræddersyede leasingaftale

Udover billeje er kommet til, har man nu også mulighed for i højere grad selv at skræddersy sin leasingaftale med flexleasing, og hos rigtig mange forbrugere har denne mulighed været efterspurgt. Med flexleasing vælger du nemlig selv bilen – ny eller brugt – og så får du et leasingselskab til at købe den. Selve leasingaftalen ligner allerede kendte leasingaftaler, men forskellen er, at du ikke skal have en masse penge op af lommen, men du står selv for køb og salg af bilen. Er du derfor erfaren i forbindelse med køb og salg af biler, kan det være en superfin løsning for netop dig.