Familieforøgelse og ny bil

SPONSORERET

Når familien forøges, kræver det ofte en ny bil, da der kommer nye pladsbehov og eventuelt nye sikkerhedskrav. Der skal både være plads til barnevogn, autostol, forældre og eventuelt børnesæder til de større børn. En familieforøgelse er foruden at være krævende, enormt givende, men det kræver ofte en vis omstrukturering. Har man større børn, skal man både tage sig af den nyfødte men også af sit ældre barn, som pludselig har en ny rolle at finde sig til rette i. Det kan i den anledning være oplagt at finde københavnsk lektiehjælp, så lektierne bliver lavet ordentligt, imens forældrene kører på søvnunderskud og gerne vil prioritere tiden sammen med det ældre barn til at lave mindre krævende aktiviteter sammen.

Krav til den nye bil

Der er en del krav til en ny bil, når man forøger familien. Alt efter om man går fra 2 til 3, 3 til 4 eller 4 til 5 eller flere endda, er der forskellige krav, som man skal have for øje. Der skal selvfølgelig for det første være nok plads til alle passagererne, og der skal samtidig være plads til børne/autostole til alle, der har brug for det samtidig. Desuden skal der være isofix for at sikre, at børnestolene har et sikkert fæste. Man skal samtidig være sikker på, at der er plads i bagagerummet til hele oppakningen, barnevogne og indkøb.

Miljøvenlige biler med plads til hele familien

Hvordan finder man så en bil, som er mindre slem for miljøet og samtidig kan huse hele familien? Der er ikke oceaner af muligheder, men de muligheder der er, er ganske gode. Tag for eksempel den klassiske Berlingo men med et twist: e-Berlingoen. Der er plads til 3 autostole med isofix, og to yderligere sæder bag ved uden isofix. Så kan man også have bedsteforældrene med. En Ford S-max er en mere æstetisk mode, som har samme pladsforhold og er en hybridbil. Der findes også modeller fra Peugeot, Mercedes og Audi.

Køb bilen brugt

En familieforøgelse er berigende i livet, men dyr for pengepungen. Det er derfor vigtigt at spare, hvor man kan, og derfor er det fornuftigt at købe sin bil brugt. En bil er et af de produkter, som mister størst værdi, i den første periode efter købet, og der er derfor mange penge at spare ved at købe sin bil brugt – og så taber man også en mindre sum penge, hvis bilen skal sælges på et senere tidspunkt. Så er der bedre råd til hverdagen og de små glæder, som også er vigtige for nye forældre.