Fire måder at holde din nye bil vedlige på

SPONSORERET

Der er rigtig mange fornuftige måder at vedlige sin bil på. Vedligeholdelse kan faktisk forlænge din bils levetid markant. Det vigtigste er, at du aftaler at vedlige bilen fra start af, med dig selv. Vi guider dig til hvad du kan gøre, for at forlænge din nye bils levetid.

Pas på bilens ydre

En god lakbehandling eller voksbehandling, er godt for bilen ligegyldigt hvor ny eller gammel den er. På den måde passer man på lakken fra start af. En god voksbehandling og lakforsegling, beskytter mod stenslag, salt og flyverust. Flyverust er det som flyver op fra vejene, når du kører hurtigt nok, og efterlader små rustpletter. Derudover kommer din bil til at se helt fantastisk ud på vejen, når den er poleret og vokset.

En rustbehandling

Sørg for at bilen får en grundig rustbehandling. De fleste venter med dette, til bilen har et par år på bagen. Det er umiddelbart ikke det smarteste, da alle biler, nye som gamle, har brug for en rustbehandling. Det kan godt at være at du ikke kan se rustpletter, men bilen er ikke ruststærk over det hele, den kan have steder hvor rust nemmere bliver til. Det handler om at forebygge skader, som kan forekomme. Det er lidt ligesom at tage solcreme på, det er for sent hvis skaden er sket.

Værkstedsbesøg

Det er vigtigt du foretager et årligt checkup af din bil. Her kan automekanikeren tjekke om alt, er som det skal være. På samme tid, handler det om at holde alting ved lige, da en skade først bliver slem, hvis man for eksempel mangler at fylde olie på bilen, mellem olieskift hos automekanikeren. Det handler om at køreturen hjem, efter et olieskift, sagtens kan skade mekanikken og indmaden på bilen. Så derfor er det vigtigt at du holder din bil ved lige, med et jævnligt serviceeftersyn. A&M’s autoværksted har fortrinlige tilbud til overkommelige priser, hvis du går og mangler et autoværksted.

Snak med automekanikeren om, hvad du kan gøre for at passe ekstra godt på din bil. Han kan måske give dig nogle pointers, for hvordan du forlænger livet på din elskede bil. Endnu bedre er det, hvis du endda vælger at skille dig af med den, og du kan få en god pris for den, fordi du har passet godt på dit køretøj.

Behandl din bil ordentligt

Det er en rigtig god investering at køre ordentligt i sin bil. Hvis du er typen som elsker at køre hurtigt, skal du måske overveje at køre lidt langsommere og pænere, da du kan skade, slide og ridse bilen unødigt. Derudover er du til fare for andre mennesker og bilister når du vælger at køre hasarderet. Når man vælger at køre uforsvarligt, er man ikke bare til fare for andre, man overser nemt forhindringer som skader bilen. Det kan være alt fra bump, til sten m.m. der er derfor ikke kun økonomiske incitamenter for at køre ordentligt, men også for at passe på dig selv, andre bilister og fodgængere på vejen.