Fire projekter i haven, som du kan klare på en dag

SPONSORERET

ette indhold er sponsoreret

 

Synes du også, at det nogle gange kan virke lidt uoverskueligt at gå i gang med alle de haveprojekter, du har planlagt? Som husejer skal man være klar over, at der kan komme mange projekter væltende ind ad døren. Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan få det gjort mellem arbejde og fritid. Start med at lave en realistisk plan, tjek vejret og vælg en dag, hvor det passer bedst. Her er fire gode projekter, som du kan gå i gang med at ordne på en eventuel søndag. 

Start med dine fliser

Dine fliser er noget af det første, som folk ser, når de passerer dit hus. Det er derfor ærgerligt med grimme og beskidte fliser. Det er derfor en god idé at få renset dine fliser, så de kan danne en god ramme om dit hus. Det kræver tit en del arbejde og tålmodighed, hvis du selv skal igang med projektet. Heldigvis kan du komme til bunds med projektet ved hjælp af DanskFliserens.dk. De sørger nemlig for, at du får de pæneste fliser på hele gaden. Ved at give dem et kald, kan du nærmest allerede krydse det første haveprojekt af.

Giv hækken en tur

En vildtvoksende og ustyrlig hæk kan hurtigt blive forstyrrende for både dig og dine naboer. Det er god naboskik at klippe hækkene nogenlunde ens. Det ved de fleste. Hækkeklipning behøver nødvendigvis ikke være en sur tjans. Sæt et realistik mål, så du selv kan styre, hvor meget du tager af gangen. Du kan i samme omgang køre din yndlings podcast eller playliste i dine hørebøffer, og så vil tiden flyve afsted.

 

Olie til vinduer og døre

Hvis du har trærammer rundt om dine vinduer og døre, betyder det også, at de engang imellem trænger til pleje. Det er perfekt at smøre dine trærammer og -døre her i foråret, hvor varmen stadig er så blid, at olien ikke ødelægger træets overflade. De fleste trædøre kan holde sig længe uden at få et lag olie. På et tidspunkt kan det dog ske, at træet begynder at suge fugt, når der ikke længere er olie til at mætte det. Derfor bør du holde øje med dine trærammer, så de kan få en kærlig hånd. 

Ryd op i garagen

Plejer du også at smide alt “det-kan-måske-bruges-senere” ind i garagen? På et tidspunkt ender det med at hobe sig op, og du har nu ingen kontrol over, hvad der er derinde. Det er derfor en god idé at få ryddet op en gang for alle. Dette mindsker ikke bare rodet i rummet, men giver dig også meget mere overskud, når du endelig er færdig med at rydde op. Vær realistik med de ting, som du vælger at beholde. Vil det bare stå og samle støv igen, eller vil du i virkeligheden få det brugt? Til sidst kan du slutte dagen af på genbrugsstationen, hvor du både kan komme af med dine aflagte ting og hækkens grene og kviste.