Fire ting, som du skal huske, inden du tegner en bilforsikring

SPONSORERET

Dette indhold er sponsoreret

Det er i Danmark nødvendigt at have en bilforsikring, hvis man gerne vil køre lovligt på de danske veje. Derfor er det en god ide, at du i samme sekund, som du køber en bil samtidig tegner en bilforsikring. Dog kan dette være en svær proces, da der er mange på markedet, og af samme grund får du i denne artikel fire ting, som du skal huske, inden du tegner en bilforsikring. For eksempel skal du kigge på de forskellige forsikringsselskabers bilforsikring pris, inden du beslutter dig for, hvad der er den bedste løsning for dig og din bil. 

Du skal skrive under med eget navn

Når du skal finde den helt rigtige bilforsikring, så er det vigtigt, at du skriver under med dit eget navn. Dette har en stor indflydelse på den pris, som du skal betale for din bilforsikring. Det kan for mange unge være fristende at få deres forældre til at skrive deres navne på, når det kommer til en bilforsikring, da de er ældre og har opnået en større anciennitet hos forsikringsselskabet, og dermed en billigere bilforsikring. Dette er dog strafbart i Danmark, og det er derfor vigtigt, at du skriver under med dit eget navn, så du selv kan opbygge anciennitet hos dit forsikringsselskab, også selvom dette gør det dyrere at have din bilforsikring i starten. 

Vejhjælp

inden du skriver under på et tilbud omkring en bilforsikring, så er det en god ide, at du overvejer, om du har behov for vejhjælp. Vejhjælp gælder for det meste i hele Danmark, og du kan også tilkøbe, at du er dækket i resten af Europa. På denne måde er du altid sikret, hvis du skulle få behov for hjælp med din bil, hvis den ikke længere vil starte. Vejhjælp kommer for eksempel, hvis du har et fladt dæk, og du ikke kan fikse det selv. Vejhjælp hjælper også, hvis motoren går i stå, og bilen skal på værksted. Så transporterer vejhjælp din bil til værkstedet, og giver dig muligheden for enten at komme hjem eller muligheden for at komme til et sted med offentlig transport. Vejhjælp kan altså være en god fordel at have som en del af din bilforsikring. 

Kaskoforsikring 

Når du skal finde den helt rigtige bilforsikring, så er det en god ide, at du overvejer muligheden for at tegne en kaskoforsikring. Med den lovpligtige ansvarsforsikring, så er du dækket, skulle der ske skade på andre personer eller deres ejendele. Din bil, dig selv og dine ejendele er altså ikke dækket af denne type af forsikring, men tilvælger du en kaskoforsikring, så kan du være sikker på, at du også er dækket godt ind, skulle uheldet være ude. En kaskoforsikring er som oftest den dyreste forsikring, som du kan tegne til en bil, men det er også den, som kan spare dig for flest penge i tilfælde af en skade eller en ulykke. Når du tegner en kaskoforsikring, så kan du for det mest selv bestemmem, om du vil have et højere månedligt beløb, som du skal betale til forsikringsselskabet, eller om du vil have et lavere månedligt beløb, men hvor du så har en højere selvrisiko, som du skal betale i tilfælde af en skade. Her er en god regel, at hvis din økonomi ikke er klar til et større slag, hvis bilen skal på værksted, så er det en god ide, at du betaler mere i måneden til forsikringsselskabet og har en mindre selvrisiko.

Få flere tilbud

Inden du beskytter dig for at skriver under på et tilbud fra et forsikringsselskab, så er det en god ide, at du har tjekket flere forskellige tilbud. Der kan nemlig være stor forskel i prisen fra selskab til selskab, og du kan spare mange penge, hvis du tager dig tiden til at lede efter det bedste tilbud muligt til din situation. Husk her, at du kan indhente så mange tilbud, som du har lyst til, og du er ikke tvunget til at skrive under på nogle tilbud, som du får tilsendt. Du kan altså med god samvittighed tage dig tiden til at finde den bilforsikring, som bedst dækker dig, når du sætter dig bag rattet.