Flere og flere biler får brug for en ladestander

SPONSORERET

Man skal ikke så mange år tilbage, før det var et særsyn at observere elbiler, og de havde i dansk regi heller ikke det bedste ry. Men den effektive udviklingen af elbiler har gjort, at mange har fået brug for en ladestander til at kunne lade elbilen på farten. Derfor er der kommet mange ladestandere til ude i det danske land til offentlig brug og tilknyttet private hjem. Dog skal man vide, hvordan de virker, og hvor man kan finde den nærmeste ladestander, når man skal tanke elektricitet til bilen.

Hvad er en ladestander?

En ladestander til en elbil er en enhed, der bruges til at oplade elbiler. Den tilsluttes til en strømkilde og har en stikforbindelse, der passer til bilens opladningsport. Ladestanderen leverer den nødvendige elektricitet til at genoplade bilens batteri. Der findes forskellige typer ladestandere herunder langsomme ladestandere, der bruges til at oplade bilen over længere tid, og hurtigere ladestandere som lynladere, der kan oplade bilen på kortere tid. Ladestandere kan findes på offentlige steder som parkeringspladser, tankstationer og indkøbscentre samt i private hjem og virksomheder. De spiller en vigtig rolle i at fremme brugen af elbiler og reducere afhængigheden af fossile brændstoffer.

Sådan benyttes en ladestander

Først skal du finde en ladestander, der er kompatibel med din elbil. Tilslut ladestanderen til din elbil ved hjælp af det medfølgende kabel. Sørg for, at bilen er parkeret tæt på ladestanderen, så kablet kan nå. Indstil opladningsniveauet på ladestanderen, hvis det er nødvendigt. Tryk på startknappen for at starte opladningen. Ladestanderen vil nu levere strøm til din elbil, og du kan se opladningsstatus på bilens instrumentbræt eller på ladestanderen. Når opladningen er færdig, skal du trykke på stopknappen og afbryde kablet fra både bilen og ladestanderen. Husk altid at følge sikkerhedsinstruktionerne og eventuelle specifikke instruktioner fra ladestanderens producent.

Find den nærmeste ladestander

For at finde den nærmeste ladestander til din elbil kan du følge disse trin: Først og fremmest kan du bruge en mobilapp eller hjemmeside, der viser placeringen af ladestandere i dit område. Søg efter “ladestandere” eller “elbilsopladning” i din app store eller på en søgemaskine. Når du har downloadet eller åbnet appen, kan du indtaste din aktuelle placering eller søge efter en bestemt adresse. Appen vil derefter vise dig de nærmeste ladestandere og give dig oplysninger om deres tilgængelighed og ladningshastighed. Du kan også bruge bilens indbyggede navigations- eller infotainmentsystem til at finde ladestandere i nærheden. På den måde undgår du, at elbilen løber tør for elektricitet.