Fordele ved en luft til vand varmepumpe

SPONSORERET

Dette er sponsoreret indhold

 

Hvis du at overvejer en ny varmepumpe eller at anlægge et nyt opvarmningssystem i dit hus, så bør du overveje fordelene ved en varmepumpe luft til vand. En sådan varmepumpe har flere fordele, såsom et lydsvagt niveau. Dertil er den også miljøvenlig, og den er udstyret med et miljøvenligt kølemedie. En god forudsætning til dig som gerne vil passe bedre på klimaet. En luft til vand varmepumpe udnytter luften udenfor, som den genbruger til at opvarme huset og brugsvandet. 

Fri for andre opvarmningsløsninger

Med en luft til vand varmepumpe kan du sikre dig en totalløsning, da den både opvarmer huset og vandet. Du behøver altså ikke ud og investerer i en vandvarmer oveni. Det kan give dig nogle besparelser, men det giver dig også en nemmere løsning, hvor du ikke behøver at tænke på inkorporeringen af andre opvarmningsløsninger. Al din varme bliver dannet ét sted. En luft til vand varmepumpe kan dog med fordel kombineres med et eksisterende naturgasfyr eller oliefyr, da de ofte vil være billigere i drift hvis udendørstemperaturen falder til under -5 grader. Inden du anskaffer dig en luft til vand varmepumpe bør du dog altid søge vejledning og rådgivning hos en professionel, som kan give dig en faglig vurdering af dine behov og muligheder, samtidig med at de kan fortælle dig mere om fordelene, samt de ting du skal være ekstra opmærksom på ved en luft til vand varmepumpe. 

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kan installere en luft til vand varmepumpe hvor som helst i dit hjem. Eksempelvis bør den ikke stå i nærheden af soverum, også til trods for at den har et lavt støjniveau. Dernæst bør du være opmærksom på, om du kan få tilskud til en luft til vand varmepumpe. 

 

Du skal derudover være opmærksom på, at din kommune kan kræve, at du skal ansøge om dispensation fra kollektiv varmeforsyning, hvis du gerne vil have en luft til vand varmepumpe. Hvis du bor tæt med din nabo, bør du også afklare installationen med vedkommende inden, og eventuelt også kommunen, da en luft til vand varmepumpe til tider godt kan generere støj. Dertil skal du være opmærksom på, at installationen af en luft til vand varmepumpe kan tage op til to dage, hvor du vil stå uden varme. Efter installationen skal du huske at anmelde dette til BBR-registret, samt orientere dit forsikringsselskab.