Gode råd til udskiftning af tandrem

SPONSORERET

Det er vigtigt, at du passer godt på din bil, og det betyder også, at du skal være opmærksom på din bils tandrem. Tandremmen driver knastakslen, og den er fuldstændig lydløs. Derfor er det nemt at glemme den, men det betyder ikke, at den ikke kræver vedligehold. Generelt skal tandremmen udskiftes for hver 80.000 kilometer som bilen kører, men det er vigtigt at være opmærksom på, at tandremmen ved nogen biler skal skiftes efter 60.000 kilometer.

 

Pris på udskiftning af tandremmen

Din tandrem bliver slidt under kørsel, og derfor er det også vigtigt, at den bliver tjekket, når din bil er til service. Tandremmen er én af de dele, som det er forholdsvis dyrt at få udskiftet, men tandremmen er især problematisk, hvis den springer. Når en tandrem springer, kan du risikere, at stumperne spredes i motoren – og dette kan være et problem i forbindelse med bilsyn.

Mange bilreparationer er primært omkostningsfulde på grund af mekanikerens løn, og denne udgør også en væsentlig del af prisen for en ny tandrem. Reparationen er omkostningsfuld, fordi det er nødvendigt at skille store dele af motoren for at udskifte tandremmen. Dette tager tid, og det er også en reparation, som kræver noget erfaring med biler.

I forbindelse med udskiftning af tandremmen, er det ofte anbefalet også at udskifte vandpumpen. Dette er generelt anbefalet, da det også er vanskeligt at skifte vandpumpen, så det er uhensigtsmæssigt, hvis den går i stykker imellem to udskiftninger af tandremmen.

Når du aflevere din bil hos mekanikeren, kan du eventuelt spørge om udskiftning af vandpumpen. Det er meget muligt, at det er en god investering.

 

Spar penge på din næste tandrem

I gennemsnit koster en udskiftning af tandrem omkring 5.000 kroner, men det er vigtigt at være opmærksom på, at priserne kan variere en del i forhold til bilmodel og priserne hos de individuelle mekanikere.

Hvis du vil spare penge på udskiftningen af din tandrem, bør du primært forsøge at finde besparelser på regningen fra mekanikeren. Det kan for eksempel være en god idé, hvis du henvender dig hos forskellige mekanikere for at finde den bedste pris på udskiftning af tandremmen. Du bør også huske på, at det ofte kan betale sig at forhandle.

I princippet kan du også selv udskifte tandremmen på din bil. Du skal dog være opmærksom på, at det er én af de mere omfattende reparationer, så du bør ikke kaste dig ud i det, medmindre du er selvsikker med hensyn til egne evner.

 

Hvis du køber en brugt bil

Du skal være opmærksom på tandremmen, hvis du vælger at købe en brugt bil. Det er optimalt, hvis tandremmen netop er udskiftet, men alternativt kan du også spørge den tidligere ejer, hvornår tandremmen sidst er udskiftet.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du måske snart skal betale for en udskiftning af tandremmen, hvis du køber en brugt bil. Det er ikke en helt ubetydelig udgift, så det er en god idé at have den med i dine beregninger. Husk, at du kan vi nrplade opslag se oplysninger på bilen!