Kilometerfusk – tjek inden køb

SPONSORERET

og hvad du kan gøre, for at sikre dig – inden det går galt

 

“Jeg var med min ven ude og købe bil, og speedometeret stod til 215.000, men nu viser det sig at bilen har kørt 410.000. Sælger nævnte ikke noget km-justering og i købekontakten står der 215.000. Hvad værre er at han lige inden vi ankom, har redigeret annoncen – i bunden står der med store bogstaver: DER YDES INGEN FORM FOR KM-GARANTI ?“


Historien er ærgerlig, men ikke usædvanlig – flere og flere oplever, at blive snydt i bilhandler, hvor sælger har været lidt for kreativ med kilometertælleren.

Det er ikke ulovligt, at ændre på kilometertallet – så længe, man oplyser om det ved et salg. Men for nogle folk, kniber det med hukommelsen, når bilen skal sælges videre.

Det vil sige, at du risikerer at betale for meget for bilen i forhold til dens egentlige stand –  og endnu værre – er der fiflet med km-tælleren, og du sælger bilen videre (i god tro), så kan du risikere at være ansvarlig for den nye ejers tab.

Tag dine forholdsregler, og tjek kilometertallet INDEN, du køber

Det er vigtig, at man har fornuften med sig, når man skal investere i en ny bil, uanset om den er brugt eller ny.

Tjekbil.dk tilbyder kommende bilkøbere at få et samlet overblik over alt det vigtige, når du køber bil – restgæld, synsrapporter og i stigende grad kilometertjek. På TjekBil har vi nemlig igennem den sidste tid oplevet en større interesse for at få tjekket kilometertallet på bilen. Vi sammenligner bilens synsrapporter, så man kan se, om kilometertallet er faldet fra syn til syn.

Generelt skal man altid have sin sunde fornuft med sig, når man køber bil. Hvis kilometertallet virker for godt (lavt) til at være sandt i forholdt til prisen, så er det det som regel. Km-justering kan være sket inden bilens første syn, men i tilfælde hvor nogen har fiflet med tallene, så fanger tjekbil.dk det.

På tjekbil får man således mulighed for at gøre forarbejdet inden man køber bil. Alle de relevante oplysninger – inkl. kilometertallet – bliver præsenteret på en lettilgængelig og håndgribelig måde, for den kommende bilkøber.

Hvad gør man hvis man har oplevet kilometerfusk?

Er uheldet ude, og du opdager, at der er skruet tilbage på kilometertælleren, er det vigtigt at du har dokumentation. Det kan f.eks. være ved synsrapporter, oplysninger fra en tidligere ejer eller måske en annonce for bilen, der viser andre informationer end dem, du har fået ved salget.

Har du dokumentationen i orden, kan du kræve nedslag i prisen hos sælger.

 

Læs også vores artikler omkring: Restgæld – Kilometertal – Omregistrering – Synsrapporter