Ønsker du at køre mere grønt?

SPONSORERET

I Danmark er der større og større fokus på miljøet, og der er flere måder at kører grønnere end du gør i forvejen, nogle er mere åbenlyse end andre. Vi bør alle sammen stræbe efter at blive lidt grønnere i vores hverdag. Så her er listet nogle måder, hvorpå du kan blive lidt grønnere i din hverdag uden at det kræver den store aktive indsats.

 

Kør grønt, kør elbil.

De fleste danskere overvejer ikke at købe en elbil når de skal ud og investere i nyt køretøj til familien. Hvilket er underligt når man tænker på at der er voksende interesse for miljøet i Danmark, og specielt fordi, der er ingen tvivl om at elbilen, er det grønne alternativ til en diesel- eller benzinbil. Fordelen ved at køre elbil kontra bil med forbrændingsmotor om det så er diesel eller benzin, vil besparelsen i at du ikke vil skulle betale for diesel eller benzin, men kun for el. Med en Elbil vil du være i stand til at være frontløber i Danmark på besparelsen af dit CO2 aftryk, og samtidig gå i seng med god samvittighed. Det handler vel om at efterlade en sund planet til vores børn. Så hvorfor ikke kigge på nogle af de elbiler og hybridbiler der er på markedet næsten gang familien skal have ny bil?

 

Kør længere med de rigtige dæk

Hvis du ikke lige er der hvor du lyster at skifte til en elbil, så er der også nogle råd at hente for dig. Er du ejer af benzin- eller dieselbil, så kan du godt nikke anerkendende til at du ville ønske at din bil kørte en anelse længere på literen. Der er fire gode grunde til at være opmærksom her, og de sidder under din bil, nemlig dine dæk. Mange er ikke opmærksomme på at deres dæk både kan sænke deres CO2-aftryk men også deres forbrug af fossile brændstoffer.

Michelin har tidligere lavet en undersøgelse der viser at en lille bil der normalt kører ca. 20 km på en liter benzin, kan med de rette energibesparende dæk kører optil 20,8 km per liter benzin. Dvs. at for langt de fleste er relevant at kigge på om de har de korrekte sommerdæk og vinterdæk til din bil.

 

Mere grønt

Hvis du sidder derude og faktisk undre dig over hvordan du kan leve dit liv mere miljøvenligt, eller om du er interesseret i at spare penge på din udgifter, så er det faktisk muligt. En måde hvorpå du kan både spare på dit CO2 aftryk og din økonomi, er hvis du bor i gammelt hus at få skiftet dine vinduer og dør. Dette kan for mange lyde dyrt, men det vil være muligt at spare penge på varme og derved dit CO2-aftryk. De fleste tror at det skal være dyrt at leve et miljøvenligt liv, men det behøver det ikke. Hvis du sidder derude og gerne vil udforske hvordan det er muligt for dig at både spare penge og blive mere miljøvenlig, så er der både mulighed for at kører og spise jorden grøn samt at bygge dit hus grønt. Det er bare at komme i gang, der kommer nye metoder, hvorpå du kan spare på en grøn facon hele tiden. Jeg håber du har fået lidt incitament til at gøre en forskel i din hverdag, både for miljøet og din økonomi.