Sådan får du bedre mobildækning og data på farten

SPONSORERET

Det kan betale sig at finde det rette abonnement!

Uanset om du befinder dig meget på landevejen på grund af job eller du elsker at rejse, så kan man hurtigt få problemer med datapakken! Vi er blevet så vant til at bruge smartphonens væld af funktioner hele tiden, men det kan koste dyrt, når man er langt væk fra router og wifi-forbindelse! Derfor bør du altid holde dig opdateret med, hvor du kan finde den største datapakke og et billigt mobilabonnement. Du kan sammenligne dine muligheder for mobilabonnementer både på mp.dk og mobilabonnementpriser.dk. Så er du sikker på du har det billigste mobilabonnement.

Særligt hvis du kører meget i forbindelse med dit arbejde, har du sikkert oplevet, at der er svingende dækning i visse områder på dine ruter. Og der er nærmest ikke noget mere frustrerende end at gå glip af vigtige opkald, blot fordi dækningen svigter!

Hvad påvirker min mobildækning?

Der er flere ting, der kan påvirke hvor hurtig og stabil dækning, du kan få fra sendemasterne rundt omkring i byen, på landet – og ikke mindst på vejene.

Først og fremmest kan et stort antal brugere, der er online på den samme mast i samme tidsrum, sænke den maksimale hastighed væsentligt. I byområder med stor befolkningstæthed, særligt ved store offentlige begivenheder såsom fodbold-VM eller valg, kan du derfor opleve en væsentlig nedsat hastighed. Kører du på motorvejen forbi en stor festival fx Roskilde Festival, kan du faktisk også opleve et “hul” i dækningen!

Andre ting, som hæmmer signalet, men som du hverken kan gøre til eller fra over for, er dine fysiske omgivelser på ruten: Store skove, et bakket landskab eller bygninger af massive metalmaterialer kan nedsætte dækningen voldsomt. Regner det voldsomt, fx under et skybrud, kan du faktisk også opleve en dårligere dækning, fordi signalet har svært ved at trænge gennem vandmasserne!

Skift teleudbyder og få den bedste dækning

Heldigvis ligger en god mobildækning ikke helt ud af din magt! Der kan være forskel på, hvilke sendemaster, de forskellige teleselskaber benytter, og det kan have stor betydning for din grad af dækning og hastighed. Jo tættere, du befinder dig på en mast, jo bedre hastighed og dækning – derfor har du næsten altid perfekt dækning i byområder, hvor der er flere master.

Ude på vejene og i landområder er der dog længere mellem masterne, så du kan være uheldig at dit nuværende selskab simpelthen ikke har adgang til sendemaster, der er tættest på din rute! Du kan finde dækningskort på nettet, hvor du nemt kan finde ud af hvilken teleudbyder, der giver den bedste dækning.

Det kan i samme omgang betale sig stort, hvis du undersøger, hvor du kan få det billigste mobilabonnement, for den store interne konkurrence mellem teleudbyderne er bestemt til forbrugernes fordel. Er du tilfreds med dit nuværende mobilselskab og den dækning de kan tilbyde, men synes du abonnementet er til den pebrede side, kan du også overveje at ringe ind og forhandle med dem: Du vil nemlig ofte kunne få en større datapakke eller nedsat abonnementet, hvis du som trofast kunde på venlig vis oplyser dem om konkurrenternes prisleje.