Sådan får du den bedste pris for din brugte bil

SPONSORERET

Der er få markeder i Danmark, der har så dårligt ry som brugtvognsmarkedet. Det flyder med ringe biler og frække forhandlere, og det er også noget, der er med til at afskrække potentielle købere fra at gøre en god handel. På grund af det dårlige ry kan det derfor være svært at få en god pris for sin brugte bil, selvom den egentlig ikke fejler noget, og det kan virkelig spænde ben for drømmen om en ny bil på den lange bane. Derfor er det godt at have lidt styr på, hvordan man får den bedste pris for ens brugte bil.

Undersøg markedet og find lignende modeller i samme stand

Det allerførste, man bør gøre, når den brugte bil skal afhændes, er at undersøge de eksisterende biler, der er til salg hos forhandlere og private på nettet. Det er heldigvis nemt at finde frem til brugte biler, hvis man søger efter dem på nettet, og allerede her kan man sikre sig, at man i hvert fald ikke kommer til at sælge bilen for billigt. Det er nemlig ikke helt nemt at prissætte sin egen bil, og her kan et stort sammenligningsgrundlag hjælpe på sagen.

Hvis søgningen på nettet ikke bærer frugt, så er der heldigvis rige muligheder for at få en gratis vurdering af din bil direkte gennem internettet. Dette kan f.eks. lade sig gøre hos Solgt.com bilvurdering, der giver et fair bud på, hvad din bil er værd den dag i dag. Vurderingen er helt risikofri, og den kan fungere som pejlemærke for, hvilken pris der er den rette for netop din bil.

Vær ærlig omkring bilens fejl og mangler

I mange tilfælde er priserne på de forskellige modeller meget ens, og det er slet ikke sikkert, at man får solgt bilen til prisen med det samme. Her kan det betale sig at skille sig lidt ud fra mængden; enten i sin beskrivelse af bilen eller ved at være hudløst ærlig omkring dens stand. Fejl og mangler er noget af det, der virkelig afskrækker folk fra at købe en ny bil, og her ryger man øverst i bunken, hvis man beskriver de fejl og mangler den brugte bil måtte have. Selv de helt små ting bør beskrives for en sikkerheds skyld, og statistikkerne viser klart, at ærlighed kan betale sig, når man ønsker at sælge sin brugte bil.

Tag ikke til takke med et bud i den lave ende

Når man skal sælge noget brugt – hvad enten det er en bil eller moster Odas gamle tallerkner – så skal man være benhård og god til at forhandle. Alle vil forsøge at presse den listede pris en smule ned, fordi de så føler, at de har gjort en god handel, og netop dette skal man være opmærksom på, når man sætter et prisskilt i vinduet. Man bør altid kalkulere med, at prisen bliver forhandlet lidt ned – særligt hvis bilen har nogle små fejl og mangler – og selvom det måske gør bilen lidt mindre attraktiv, så giver det dig en bedre pris i sidste ende. Den bedste forhandler får også den bedste pris, og hvis du selv har svært ved det, så find en kammerat der er god til det og lad ham stå for forhandlingerne.