Sådan sparer du penge på værkstedsregningen

SPONSORERET

 

 

Når man har en bil til rådighed i det daglige, så er der ingen tvivl om, at man vænner sig til mageligheden ved bare at stige ind i bilen og køre til den destination, man ønsker. Mageligheden kan dog lide et gevaldigt knæk, når bilen pludselig ikke vil starte eller skal til service, og her er mange tilbøjelige til at vælge det første og bedste tilbud, de kan finde. Dette er naturligvis en god metode, hvis man hurtigt skal på vejen igen, men det kan blive en meget dyr fornøjelse. Det kan derfor betale sig at vide lidt om, hvordan man sparer på værkstedsregningen, således at budgettet kan holde til reparationer og service på bilen.

Indhent flere forskellige tilbud hos autoriserede værksteder

Hvis din bil er relativt ny, men trænger til service eller en pludselig reparation, så kan det være oplagt at søge hen mod den forhandler, man har købt bilen ved. Dette er dog ikke altid den bedste løsning, da priserne kan variere meget fra værksted til værksted – også selvom det er den samme, autoriserede service, der ydes. Derfor bør du altid indhente tilbud fra flere forskellige steder, hvis du leder efter service på bil.

Hvis du f.eks. har en nyere Skoda, der har nået grænsen for næste serviceeftersyn, så kan du meget ofte opleve, at de store, etablerede værksteder tager pænt ved i forhold til prisen. Her kan det virkelig betale sig at indhente tilbud fra en række mindre værksteder, der naturligvis skal være autoriserede for, at garantien stadig er til stede. De mindre værksteder har mere brug for kunderne end de store værksteder, og et mindre værksted vil ofte kunne tilbyde en bedre pris på både arbejdsløn og evt. reservedele. Der kan sagtens være et par tusind kroner i forskel på priserne alt efter, hvad der skal laves.

Vær opmærksom på ekstra gebyrer og unødige udskiftninger

Når man ikke har meget forstand på biler, så kan det være lidt angstprovokerende at sætte spørgsmålstegn ved de reparationer, som mekanikeren eller sælgere foreslår. Selvfølgelig skal bilens problemer udbedres, men meget ofte vil værkstederne forsøge at udskifte andre dele i bilen, selvom dette slet ikke er nødvendigt. Derfor er det en god idé at være særlig opmærksom, når værkstedet spørger, om de må skifte andre ting end de aftalte. Tag evt. en anden mekaniker med på råd og forhør dig om, hvorvidt det virker legitimt eller ej – det er meget nemt at blive taget ved næsen af et frækt værksted.

Udover de unødvendige udskiftninger, så bør du altid stille spørgsmål til evt. gebyrer, der måtte tillægges din regning, når du får denne. Mange værksteder bruger desværre lejligheden til at tage et ekstra miljøgebyr eller andet, som egentlig ikke går i statskassen, og det er virkelig ærgerlige penge bare at forære væk. Er du i tvivl om et givent gebyr, så er internettet heldigvis din ven – lav en hurtig Google-søgning og find frem til de reelle gebyrer.

Skift dæk og væsker på egen hånd

Der er mange udgifter, når man har en bil, men heldigvis er der også nogle ting, man kan klare på egen hånd. Hvis du derfor ønsker at spare lidt penge på servicen af bilen, så kan du med fordel udskifte bilens væsker eller dæk på egen hånd. Det kræver lidt knofedt og et par forsøg, men der kan være mange penge at spare. Har du ikke forstand på biler, så prøv at søge efter en video på YouTube – der er med garanti en fingerfærdig mand eller kvinde, der kan vise dig trickene!