Sådan vælger du det bedste billån

SPONSORERET

 

 

 

Forbrugerrådet Tænk Penge har flere år i træk kåret Toyota Finans til Danmarks bedste billån. Men hvad skal du som forbruger kigge efter, når du skal finde et godt billån?

Vi guider dig her igennem de vigtigste pejlemærker til at vælge et godt billån – og de fordele, du får med et billån hos Toyota Finans.

 

Se hvad dit lån vil koste i ÅOP

ÅOP står for Årlig Omkostning i Procent og viser, hvad et billån vil koste dig. Alle omkostninger forbundet med et lån vil fremgå i lånets ÅOP – alt lige fra renter og gebyrer. ÅOP er skabt for at gøre det langt nemmere for forbrugeren at gennemskue et lån og dets omkostninger. Samtidig kan tallet bruges til at sammenligne priser hos flere lånudbydere, hvor alle omkostninger er medregnet.

Selvom nogle billån kan syne billigere end andre ved første øjekast, kan der være skjulte gebyrer, der ikke umiddelbart virker høje. Men i det lange løb kan de gøre lånet langt dyrere end andre. Brug ÅOP som rettesnor til det samlede låns omkostninger.

For at du kan sammenligne forskellige ÅOP, skal lånene have samme løbetid og beløb. Hvis to lån har samme ÅOP, er det en fordel at vælge det lån med den højeste rente, da du kan trække en del af renteomkostningerne fra i skat. Det kan du ikke med etableringsomkostninger og gebyrer.

 

Renten – fast eller variabel?

Er renten fast, variabel eller kan du selv vælge? Renten er forskellig alt efter, om du tager et fastforrentet lån eller et lån med variabel rente.

Med en fast rente ved du med sikkerhed, hvad du betaler hver måned i rente. Det giver dig budgetsikkerhed at vide, at renten ikke kan stige.

 

En variabel rente bevæger sig med markedsrenten. Det vil sige, at den både kan falde og stige. I øjeblikket er den variable rente lavere end den faste. Men du er ikke sikret mod, at den kan stige og dine omkostninger ligeså.

Ikke alle lånudbydere tilbyder begge dele. Det er værd at undersøge, hvilke rentemuligheder du har, inden du underskriver en låneaftale.

 

Indfrielse af lånet

Det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at komme ud af lånet, før det udløber. Det kan fx være tilfældet, hvis du ønsker at købe en ny bil, eller der er behov for at afvikle gælden.

Der kan være omkostninger forbundet med at komme ud af lånet, inden det udløber. Det er derfor en god idé på forhånd at undersøge, hvilke udgifter der er knyttet til indfrielsen af gælden.

 

Billån med og uden udbetaling

Når du skal optage et billån, har du mulighed for at lægge en udbetaling – der ofte er ca 20% af bilen værdi.

Det er en fordel at kunne lægge en udbetaling på dit billån. Det betyder nemlig, at du kan nyde godt af en lavere rente til en mere konkurrencedygtig pris.

Når renten er lavere, vil din månedlige ydelse også være lavere – og for mange vil det give større økonomisk råderum hver måned eller muligheden for at tilbagebetale lånet hurtigere.

Har du ikke mulighed for at lægge en udbetaling, vil rentesatsen på lånet være højere. Det er derfor en god ide at undersøge, hvad et lån vil koste dig hver måned – og i alt i hele lånets løbetid – så du er sikker på, at det økonomisk er den rette løsning.

Hos Toyota kan du få et billån med tre udbetalingsmuligheder; minimum 20% udbetaling, minimum 10% udbetaling eller ingen udbetaling.

Vi anbefaler altid, at du lægger en udbetaling, hvis du har mulighed for det. Og kan du lægge et mindre beløb end 20% af bilens værdi – vil vi gerne give dig den mulighed også med vores 10% udbetaling, så du får det bedst mulige lån.

 

 

Toyota Finans – Danmarks bedste billån

Hos mange låneudbydere har du mulighed for at beregne, hvad dit lån vil koste. Det har du også med Toyota Finans. Her kan du fx beregne et muligt billån alt efter din udbetaling, bilmodellen og det ekstratilbehør du ønsker.

I Toyotas låneberegner fremgår alle omkostninger forbundet med lånet – bilens pris, den månedlige ydelse, lånets løbetid, rentesatsen og ÅOP.

Få et gennemsigtigt lån uden overraskelser hos Toyota. Her er dine fordele:

  • Gennemsigtige priser med låneberegneren
  • Valget mellem variabel eller fast rente
  • Tilbehør og ekstraudstyr kan medfinansieres
  • Billån med ingen-, 10% eller 20% udbetalingsmuligheder