Skal du på bilferie? Husk disse tips!

SPONSORERET

En god, lang køretur syd for alperne har for mange danskere været den nemmeste måde at tage på ferie i Europa. Det er nogenlunde billigt, du kan køre selv, og det er faktisk også super hyggeligt.

Men imidlertid er det vigtigt, du har styr på en række ting, inden du kører på ferie.

Få styr på bilen først

Hvis du vil sikre, at lillemor ikke bliver vred, når I, fordi du ikke har tjekket tryk i dækket inden afgang eller er punkteret midt på den tyske autobahn, så tjek alt, inden I kører. Dæktryk, slidmarkører, motorolie, bremsevæske – hele sagen. Det er altså bare vigtigt.

Skulle I have gjort alt dette, men det alligevel går galt, er det altid en god idé at have autohjælp tilgængeligt. Autohjælp – eller vejhjælp – fås i mange forskellige slags abonnementstyper og til mange forskellige priser. Nogle af dem tilbyder kun vejhjælp i Danmark, andre kan hjælpe tværs over Europa. Det er vigtigt at finde et abonnement, som passer til dine behov – så du ikke er dækket ind hverken for lidt eller for meget.

Hav underholdning til børnene

Når så sikkerheden er i orden, kan du begynde på det sjove. Hvis I har børn med på turen, er det en god idé at være godt dækket ind, når det kommer til underholdning. Der er ikke noget værre end et barn, som spørger, hvornår gruppen er fremme hvert kvarter.

Find en kasse af en slags – en mælkekasse er super god til dette – og fyld den op med bøger, tegnebøger, tuscher, legekonsoller og lignende. Hvis I har en DVD-afspiller til bilen, så tag den med samt nogle gode film. HUSK for guds skyld de gode høretelefoner – de bliver jeres redning, hvis børnene vil se Gurli Gris hele vejen til Gardasøen.

Medbring snacks

Af både økonomiske og praktiske årsager er det en god idé, hvis I selv har forberedt lidt snacks, før turen begynder. Mad fra tankstationer og lignende er sjældent super god kvalitet, og så er det typisk også til en pris, der er meget højere, end det er værd.

Hvis I tager lidt sandwich med hjemmefra, kan det holde til den første dag i en køletaske. Drikkevarer kan I også spare mange penge på, hvis I tager nogle flasker vand og dåser sodavand med. Så slipper I også for at spilde tid på at holde ind, hver gang der er nogen, der bliver tørstige.

Hav en god ferie!