Tips til at leje bil på ferien

SPONSORERET

Det er blevet mere og mere udbredt blandt danskerne at leje bil på ferien – og meget billigere! Det hjælper nemlig gevaldigt at der nu findes sider, som giver dig et gennemskueligt billede af priser, modeller og perioder. Undersøg dog tilbuddene på din feriedestination i god tid inden afrejse og sammenlign priser for billeje – du kan blive meget overrasket over prisforskellene leasingselskaberne imellem, selv på de samme biltyper!

Der er dog også en hel del ting, du skal have in mente, inden du underskriver leasingkontrakten og sætter nøglen i tændingen, så her bringer vi de emner, de fleste desværre glemmer at forholde sig til, når de leaser bil til ferien.

1.  Brændstof-bummerter

Visse billeje firmaer tilbyder at man på forhånd betaler for en fuld tank, og selvom det kan være lokkende, da man så straks kan komme afsted på eventyr i ferielandet, så er det i langt de fleste tilfælde en tjeneste, du kommer til at betale dyrt for. Husk derfor altid at undersøge, hvor du kan tanke i nærheden af lejestedet, så ved du det også på hjemvejen, hvor man ofte har travlt med at få afleveret bilen på et bestemt tidspunkt.

Det kan virke som meget ekstra arbejde at udregne det omtrentlige antal kilometer, som I skal køre på for eksempel en dagstur eller den sidste dag, I lejer bilen, men i sidste ende kan du slippe for en slem ekstraudgift: De fleste steder tilbyder nemlig ikke at betale penge tilbage, hvis du afleverer bilen med fuld tank, selvom du modtog den på fx kvart tank.

2. Er forsikring nødvendig?

Lejer du bil på ferien, men er bilejer derhjemme, så behøver du ofte ikke at betale dyrt for den forsikring, som udlejningsselskaber tilråder eller ligefrem påbyder dig at tegne. Tjek derfor hos dit forsikringsfirma inden ferien og få dem eventuelt til at give dig en oversigt over dine dækninger på engelsk, som du kan fremvise.

3. Tag kræmmersjælen på

Mange har held med på forhånd at bestille en billig lejebil og så ved fremmøde på kontoret forhøre sig om der er mulighed for en opgradering til en lidt bedre model. Og der er overraskende god succesrate på denne taktik, særligt når du rejser udenfor højsæsonen. Ofte vil personalet også af sig selv komme med tilbud på opgradering, men vær skeptisk og spørg til pris, brændstofforbrug etc ved den tilbudte opgradering. Og husk – de der har held med at få en god handel i hus er de kræmmersjæle, der ikke er bange for at forhandle lidt om prisen! En godt tip er at have øjnene åbne og se på bilens mangler, hvorefter man så på venlig vis påpeger det, så man på den måde har gode argumenter til forhandlingen – og en eventuel upgrade til lavere pris.