Er der restgæld i bilen?

SPONSORERET

– også hos bilforhandlere

Hvis du overvejer at købe en brugt bil, er det altid vigtigt at tjekke køretøjet for restgæld, før du gennemfører handlen. En eventuel gæld følger nemlig med bilen og hvert år får mange bilkøbere en ubehagelig overraskelse i netop denne forbindelse.

Mange bilkøbere er ikke opmærksomme på, at gælden også kan følge med bilen, hvis de køber en bil hos en forhandler.

Der er dog særlige regler i forbindelse med køb af biler hos forhandlere. Som forbruger er du markant bedre beskyttet, hvis du køber bil hos en forhandler, da reglerne om forbrugerkøb træder i kraft og disse ikke kan gyldigt fraviges til skade for forbrugeren.

Hvis du ikke på forhånd er blevet gjort bekendt med gæld i en bil, som er købt ved en forhandler, må gælden betragtes som en mangel ved bilen. Sælger vil så i første omgang få mulighed for at udbedre denne mangel. Sker dette ikke indenfor en rimelig tidsfrist, er det muligt for køber at hæve handlen.

De fleste købere vil nok foretrække at undgå ovenstående situation, så husk at tjekke bilen for evt. restgæld – uanset hvem du køber bilen af. Du kan med fordel bruge nummerpladeopslaget på www.tjekbil.dk, hvor du får alle de relevante oplysninger via bilens nummerplade.

 

Læs også vores artikler omkring: Restgæld – Kilometertal – Omregistrering – Synsrapporter