Tre ting du skal være opmærksom på, når du køber en brugt bil

SPONSORERET

Der kan være mange penge at spare ved at købe brugte biler. Samtidig er det for mange et miljøbevidst valg ikke altid at investere i en helt ny bil. Der er dog en række ting, der er nødvendig at være opmærksom på, når du køber brugt fremfor nyt. Her kan Autopunkt bilforhandler være behjælpelige. Hos dem kan du få et 100% autotjek, som er en mærkning af din bil, der indikerer, at den er fejlfri og i god stand – årgang og kilometertal taget i betragtning. Mærkningen er i øvrigt landsdækkende og godkendt af Autobranchen Danmark. I det følgende kan du læse lidt mere om, hvad det egentligt er vigtigt at være opmærksom på, når du køber brugte biler. 

Er bilen i den stand, sælger har lovet? 

Det er vigtigt at være sikker på, at bilen kører ordentlig og generelt er i den stand som sælger har lovet. Derfor er det afgørende, at du prøvekører den brugte bil før købet. Med en prøvekørning, kan du som regel fornemme om motor, gear, A/C, og lignende virker som de skal. Er A/C eller sædevarme for eksempel i stykker, kan det ende med at koste dig dyrt, når det skal repareres. Der er dog flere dele af bilens mekanik, hvor det er svært selv at vurdere, om alt fungerer optimalt. Hvis du vil have fuldstændig tryghed, når du køber brugt, er det derfor en god idé at få lavet et 100% autotjek, der giver dig vished om, at alt er som det skal være. Med et 100% autotjek fra Autopunkt bliver din bil gennemtjekket på flere forskellige punkter; fra motorens overordnede tilstand ned til de helt små detaljer. Desuden leveres bilen altid med en servicebog, der inkluderer seneste serviceeftersyn. 

Tjek restgæld og kilometertal

Nogle brugte biler kommer desværre med en skjult restgæld. Om du køber bilen privat eller gennem en brugtvognsforhandler, er der en gang imellem nogle som ikke har de bedste intentioner, og derfor ikke oplyser, at der er restgæld i bilen. Da denne gæld altid følger med bilen og ikke ejer, er det penge, du potentielt kan komme til at hæfte for. Med et 100% autotjek, gives der altid garanti mod skjult restgæld, så du kan være helt sikker på, at du ikke hæfter for andres gæld. Derudover kommer tjekket altid med fuld kilometergaranti, så du kan få bekræftet, at du har fået oplyst det korrekte kilometertal.

Tegn en god forsikring

Sidst men ikke mindst, er det særligt vigtigt at tegne en god forsikring, når du har købt en brugt bil. Med en ældre eller brugt bil, er der naturligvis altid lidt større chance for, at noget med tiden går i stykker. Hos Autopunkt bilforhandler, kan du tegne en 100% autotjek forsikring, der både er billig og med en bred dækning. Faktisk er de fleste større værkstedsregninger på bilen dækket af denne forsikring, og du er således forsikret mod en lang række af de nedbrud, der som bilejer kan risikere at være en stor uforudset udgift.