Udforsk Silkeborg Søhøjlandet

SPONSORERET

Arrangér kvalitetstid med din familie og drag ud på en køretur til Silkeborg og udforsk Søhøjlandet. Her er der masser af muligheder for gode dagsoplevelser for alle. Her får du inspiration og information til spændende oplevelser i dit, mit og vores Silkeborg og omegn – lige fra seværdigheder og museer til begivenheder og aktiviteter. 

 

En attraktion for hele familien

Tag en køretur til AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, som er et helt unikt sted i Danmark, hvor du kan møde danske dyr i deres naturlige habitat. Helt forbundet som i naturen, blot tættere på. I AQUA hyldes den danske natur. I behøver slet ikke at rejse til regnskoven eller den afrikanske savanne for at kunne forundres og fascineres – I behøver blot at sætte jer i bilen og køre afsted en søndag eftermiddag. Selvom man ikke tror det, så har Danmark en enestående natur fyldt med spændende dyr, der kan give dig mindeværdige oplevelser. Alle fiskene lever i naturlige søer og er ikke indespærret i et akvarie. Så forholdene, du oplever i søerne, er de samme som ude i naturen. Dette gør sig også gældende ude i parken, som er fyldt med pattedyr, fugle og danske planter. AQUA er helt bestemt et besøg værd, for hele familien.

 

Kulturel weekend i Silkeborg

Silkeborg byder på et hav af kulturelle seværdigheder; heriblandt også et par kunstmuseer. Et af dem er Museum Jorn, der er smukt beliggende direkte ned til Gudenåen. Museet er grundlagt af Asger Jorn (1914-1973), der er kendt som værende en af de mest fremtrædende danske kunstnere i det 20. århundrede. Museet er indehaver af Danmarks næststørste kunstsamling, der også inkluderer andre betydningsfulde værker af andre vigtige danske og internationale kunstnere fra det 20. århundrede. Museet er for dig, der nyder tiden alene eller sammen med en ven, der begge kan se glæden ved et  museumsbesøg. 

 

Til naturmennesket

Iblandt kunstmuseer og akvarie besøg, byder Silkeborg Søhøjlandet også på aktiviteter til dig der har fart i blodet og som nyder et adrenalinsus. Søhøjlandet er et af Danmarks bedste mountainbike lokationer. De bakkede og frodige skove tilbyder et unikt og varieret landskab, der byder på alt fra hop, skarpe sving og højdemeter. Du finder både mountainbikespor i Silkeborg Nordskov og Vestskov, med hver sine sværhedsgrader. De blå spor er for begyndere, mens de røde og sorte spor er for øvede mountainbike-ryttere. 

 

Årets hedeste musikfestival i Silkeborg

Er du til god musik og kolde øl, men har ikke lige behovet for at sove i telt på en festivalplads i en uge, så er Silkeborgs traditionsrige musikfest ved Friluftsscenen, måske lige noget for dig. Festivalen finder sted hvert år sidst i maj og strækker sig over to dage. Dertil er den lokaliseret i naturskønne rammer, inde i skoven, kun et stenkast fra Gudenåen. Musikken spilles af de største danske artister, og fokus er på god service og god stemning med god musik, to dage i streg. 

 

På toppen af Himmelbjerget 

Besøg et af Søhøjlandets mest kendte vartegn, der med sine 147 meter rager godt op i landskabet. Her kan I tage vandreturen via Himmelbjergruten eller sejle dertil med Hjejlebådene.