Ved du hvilken a-kasse, der passer til dig?

SPONSORERET

Der er et hav af information at hente omkring a-kasser, og det kan være en jungle at finde ud af hvilke a-kasse, der passer til netop dit erhverv og din person. https://tjekakasse.dk/ har skabet et overblik over de bedste og billigste a-kasser i Danmark, som gør det overskueligt at vælge den rette a-kasse til netop dig. 

Hvad er en a-kasse?

A-kasse står for arbejdsløshedskasse, og a-kasser er organisationer, som er støttet af staten. A-kasser tilbyder dig en forsikring i form af at være et sikkerhedsnet, som griber dig i det tilfælde at du bliver arbejdsløs og står uden indkomst. Som arbejdsløs og medlem af en a-kasse vil du have mulighed for at få dagpenge i stedet for kontanthjælp, hvilket tilmed er en noget højere sats. Staten finansierer de dagpenge som du får udbetalt i den periode, som du er arbejdsløs, hvilket inddrives af det arbejdsmarkedsbidrag, som tages fra enhver lønmodtagers løncheck. 

En a-kasse er mere end bare økonomisk forsørgelse 

Derudover hjælper en a-kasse også med rådgivning samt skrivning af ansøgninger og cv, når du er arbejdsløs. En a-kasse kan altså også bruges som et supplement til jobcenteret, hvor du får mulighed for sparring og vejledning under din dagpengeperiode. 

Hvilken a-kasse skal jeg så vælge?

I dagens Danmark har næsten alle ret til en a-kasse, men det er dog forskelligt hvilke a-kasser, der tager hvilke faggrupper ind. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i din behov og dit erhverv, så du sikrer dog medlemskab i en a-kasse, der er specialister indenfor netop dit erhverv. Det er nemlig oftest en fordel at sparre med personer, som kender til dit erhverv.  Det er derfor vigtigt at du vælger en a-kasse, som passer til dine behov. Hvis du blot ønsker en økonomisk sikkerhed, og sagtens kan klare jobsøgningsprocessen selv, så har du også mulighed for at vælge en tværfaglig a-kasse. Tværfaglige a-kasser optager medlemmer fra alle erhverv. 

En a-kasse udbetaler det samme, men koster forskelligt

Alle a-kasser udbetaler det samme beløb i dagpenge, da beløbet er fastsat af Finansloven, hvorfor du ikke kan forvente at få en en højere dagpengesats, blot fordi at du betaler mere i kontingent. Dog er prisen på de forskellige a-kasser meget forskellig, hvorfor dine behov er vigtige at have med i regnestykket, inden du melder dig ind i en a-kasse. En fingerregel lyder, at hvis du forventer at bruge din a-kasse meget under din ledighedsperiode, så anbefales det, at du vælger en faglig a-kasse, hvorimod har du styr på din jobsøgning, så står det dig mere frit for at vælge mellem en tværfaglig eller faglig a-kasse. Prisen afhænger derfor også af din situation og dine behov.