Bevismaterialet til når skaden på bilen er sket

SPONSORERET

Der findes ikke noget mere irriterende end at få en skade på sin bil. Uanset om du er blevet påkørt eller har fået en Bilka-bule på siden af bilen, imens du var inde og handle.

Nu har du muligheden for at fange gerningsmanden på fersk gerning, hvis uheldet er ude.

Med et dashcam er det ikke til diskussion, hvis skyld det egentlig er, når skadet er sket.

Hvad er et dashcam?

Et dashcam er et engelsk udtryk for et overvågnings-apparat. Det optager videobilleder gennem forruden på biler, hvor det sidder monteret. Det kan også være monteret til at optage ud af bagruden. Det er altså ikke en erstatning til en parkeringssensor

Et dashcam er næsten magen til et helt almindeligt videokamera. Den eneste forskel er blot at et dashcam starter og slukker automatisk, når bilen gør. Den begynder samtidig også at overskride tidligere videomateriale, når hukommelsen er fuld. Den er ikke særlig stor, da den skal kunne sidde i forruden uden at være til gene for chaufføren.

Den største grund til at bilister køber disse dashcams er oftest, fordi de bliver brugt som billistens bevismateriale i en eventuel retssag. Det kunne f.eks. være hvis uheldet er ude og der er sket et færdselsuheld.

Find det bedste dashcam

Der findes forskellige modeller og funktioner indenfor dashcams. De fleste dashcams kan optage i HD, hvilket gør det muligt at opfange nummerplader og andre relevante detaljer og information.

Nogle dashcams er udstyret med parking mode, som gør det muligt for dig at opfange gerningsmanden, som har lavet en såkaldt ”Bilka-bule” på din bil eller blot påkører din bil, imens du ikke er tilstede.

Night vision er nogle dashcams også udstyret med. Det gør det muligt at optage klare og tydelige videoer på dashcammet om natten. Så slipper du for ubrugelige utydelige videoer, som du ikke kan bruge til noget, hvis skaden er sket om natten.

Hvis et dashcam lyder som noget der skal sikre dig, så find et billigt dashcam til forruden her.

Regler du skal kende når du har et dashcam

Selvom det er lovligt at filme trafikken med et dashcam, så er der alligevel nogle regler og retningslinjer, som du skal være opmærksom på:

Du må kun filme på offentlig vej, og der må ikke optræde enkeltpersoner, så de er det primære objekter i billedet, hvis du vælger at offentliggøre filmen.

Kameraet må ikke hindre dit udsyn igennem ruden, når du kører bil. Det betyder også at en enkel strømledning heller ikke må være i vejen.

Du skal også være opmærksom på, at du ikke nødvendigvis kan forvente, at et forsikringsselskab vil godtage dine dash-optagelser i en eventuel retssag. Det er kun hvis der er uenigheder omkring de faktiske forhold eller selve hændelsesforløbet, at optagelserne muligvis kan komme i brug som bevismateriale.

Husk det altid er en god ide at tjekke lovgivningen hvis du er i tvivl om noget er lovligt eller ej.

Hvis du også er på udkig efter en anden form for elektronik, så find gode tilbud og fair priser her.