Det skal du overveje, inden du køber ny bil

SPONSORERET

Der er mange ting, du bør overveje, inden du køber en ny bil. Hvor mange sæder? Antallet af hestekræfter? Hvilken type brændstof? Hvordan finansierer jeg den? Dette er en lille guide med gode råd og overvejelser, til når du skal købe en ny bil, men står du og leder efter en ny Peugeot, og kommer du fra Randers og Allingåbro området, kan du med fordel besøge Peugeot forhandler Tage Thomsen.

Hvilket brændstof skal du vælge?

Benzin, diesel, el eller hybrid? Det er det store spørgsmål. Hvis man sætter en benzinbil op imod en dieselbil, er benzinbiler primært henvendt til dig, der kører korte ture, hvorimod pendlere bør overveje diesel. Elbiler er også en mulighed, og da de i dag kører længere pr. opladning, er de også værd at have med i overvejelserne. Ønsker du at kombinere el og benzin eller diesel, bør du overveje en hybrid.

Uanset brændstoftype sætter nye biler sit spor på miljøet, og derfor skal du også betale en halvårlig ejerafgift, der afhænger af brændstoftypen. Antallet af kilometer hos nye biler er ikke kun afgørende for, hvor meget du skal betale i brændstof, men det er også med til at bestemme, hvad du skal betale i ejerafgift. Når du henvender dig til din Peugeot forhandler, er det altså ikke ligegyldigt, om du køber en Peugeot 108, der kan køre 20 km/l eller en Peugeot 5008, der kan klare 15 km/l, da det hurtigt kan løbe op.

Vælg den rette model og mærke

Når du skal vælge hvilket mærke og model, du skal købe, er det altid en fordel at henvende dig til en autoriseret bilforhandler, da du herved er sikker på, at de har al den viden, du har brug for om det specifikke bilmærke. Er du for eksempel interesseret i at høre mere om en Peugeot 208, så kontakt din lokale Peugeot forhandler.

Hav sikkerheden i orden

Det er altid vigtigt, at sikkerheden er i top, særligt hvis der er tale om en familiebil. Det er altid en god idé at snakke med din lokale bilforhandler om sikkerhedsudstyr såsom airbags, elektronisk stabilitetskontrol og børnelås, da de har styr på alt omkring sikkerheden i nye biler.

Få hjælp til finansieringen

Nye biler er en dyr udgift, men heldigvis er der i dag mange muligheder for finansiering af dit bilkøb. Start altid med at forhandle en god pris på bilen og eventuelle ekstra udstyr med i prisen inden du slår til. Dernæst kan du både foretage billån hos din bilforhandler, i banken eller hos realkreditinstitutter. Du kan med fordel indhente tilbud fra forskellige og sammenligne deres tilbud.

Glem ikke slutsedlen

Når først slutsedlen er underskrevet, er der ingen vej tilbage. Det er kontrakten mellem dig og bilforhandleren, og den er en garanti for, at begge parter overholder sin del af aftalen. Det er altid en god idé, at få tjekket din slutseddel af fagfolk, så du er sikker på, hvad du går med til, inden du skriver under.

Hvis du kommer fra Randers eller Allingåbro, står autoriseret Peugeot forhandler Tage Thomsen klar til at hjælpe dig og svare på alle dine spørgsmål vedrørende dit næste bilkøb.