Forhøj skrotpræmien for din dieselbil i 2020

SPONSORERET

Pr. 1. februar 2019 kom der nye regler i forhold til skrotpræmier på biler. Det betyder blandt andet, at hvis man ejer en dieselbil fra før 2006 kan man få en forhøjet skrotpræmie, hvis man afleverer den hos en miljøgodkendt autoophugger. Skrotpræmien kan være på op til 5.000 kr. og er naturligvis afholdt fra skat. I denne artikel dykker vi ned i, hvordan man anskaffer sig en forhøjet skrotpræmie i 2020, og viser hvilke kriterier, der skal opfyldes for, at man kan få den højeste skrotpræmie. Vi kigger desuden på, hvordan man skal vælge en autoophugger således, at man kan få den højest mulige skrotpræmie. Til sidst uddeler vi tips og tricks til, hvordan man kan minimere omkostningerne, når man skal afmelde bilen og køre den til skrot. Der kan nemlig være mange penge at spare ved at gøre mange af de administrative arbejdsopgaver selv. Hvis man derfor overvejer, om man skal skrotte bilen bør man lige læse med her, da artiklen kan være guld værd. 

 

Læs mere om skrotpræmie hos Skrotbil.

Sådan gør du – disse kriterier skal opfyldes

Hvis man opfylder de rigtige kriterier, er der mulighed for at få en forhøjet skrotpræmie. For det første skal bilen være registreret i Motorregistret, hvis man vil have en skrotpræmie. Det er en grundlæggende forudsætning for, at man overhovedet kan få en skrotpræmie. Derudover skal bilen være indleveret hos en miljøgodkendt autoophugger før, at der kan udbetales skrotpræmie. Der findes generelt rigtig mange miljøgodkendte autoophuggere i Danmark og flere sider har lister og databaser over dem, hvis man vil finde den nærmeste. Til sidst skal man sørge for, at bilen ikke eksporteres og indregistreres i et andet land, hvilket man undgår hvis man vælger den rigtige autoophugger. Med disse tre kriterier kvalificerer man sig selv til at modtage en skrotpræmie på mellem 2.200 og 5.000 kr. – størrelsen på skrotpræmien afhænger af brændseltypen og årgang, hvilket af naturlige årsager er individuelt fra model til model.

Vælg miljøgodkendt autoophugger 

Det er et personligt ansvar, at man sørger for bilen bliver skrottet forsvarligt. Derfor bør man altid vælge en autoophugger, der har den rigtige miljøgodkendelse til skrotning af biler. Det kan man finde med en hurtig Google-søgning, og på den måde sikre sig, at den gamle bil bliver neddelt og skrotte på forsvarlig vis. Det er også en forudsætning for at få den høje skrotpræmie, at man vælger en autoophugger, der behandler skrotbilerne med omtanke og forsvarlighed. 

Afmeld bilen selv og spar penge

Det kan endda lade sig gøre at hive hele den skattefrie skrotpræmie med hjem, hvis man selv tager sig af administrationen. Det kan man gøre på Motorregistrets hjemmeside, ligesom FDM også har links til det på deres side. Mange autoophuggere tager nemlig et gebyr, hvis de skal til at afmelde bilen, hvilket man altså kan spare ved at gøre det manuelt hjemmefra. Således sparer man altså en ekstra mønt i forhold til skrotpræmien og kan derfor hive hele den forhøjede skrotpræmie med hjem til sin egen lomme.