Gode råd, der er værd at følge, hvis du skal sælge brugt bil

SPONSORERET

Dette indeholder sponsoreret indhold

 

Bilen er en stor del af vores hverdag. Den får os fra A til B. Men nogle gange har man behov for at udskifte sin bil, når man får nye behov, hvad enten det er mere plads, større motor eller nyere model. Så står du overfor at skulle sælge brugt bil, men kunne godt bruge nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på? Så læs med her, hvor der er samlet flere gode råd til hele processen uanset om du sælger til forhandler, opkøber eller privatpersoner.

Vær i trygge hænder hele processen

Det er vigtigt, at du føler dig i trygge hænder, når du vælger at sælge brugt bil. Du kan for eksempel sælge brugt bil til Autobasen, der har specialiseret sig i at opkøbe biler til eksport. På den måde undgår du også at salgsprisen ved at sælge brugt bil ikke bliver opslugt af salærer af bilforhandlere eller bilauktioner. Samtidig er en bilsalgsprocessen relativ hurtig og meget nem. En opkøber som Autobasen holder dig i hånden hele vejen igennem, når du skal sælge brugt bil, og hjælper dig gerne med alt, du kunne være i tvivl om eller have brug for hjælp til.

Hvis du vil læse om klip i kørekort, så kan du med fordel orientere dig her.

Få styr på, hvor dit ansvar ligger

Der er stadig regler og love, der gælder, når du skal sælge brugt bil. Det betyder for eksempel at du har ansvaret, hvis du overlader din bil til en uden kørekort. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, om personen, der vil købe din brugte bil, har et kørekort, før personen prøvekører bilen. Samtidig er det vigtigt, at du aldrig lader en person prøvekøre din bil alene. For har du frivilligt overladt bilnøglerne til personen, som så stjæler bilen, kan du risikere ikke at være dækket af din forsikring. Derfor skal du altid selv køre med i bilen.

Du kan læse om ubetinget frakendelse af kørekort her!

Få pengene før overlevering af den solgte bil

Det kan virke meget banalt. Men ikke desto mindre er det vigtigt. Du skal gøre dig selv den tjeneste, når du vil sælge brugt bil, at du sikrer dig, at du modtager pengene for bilen, før du overleverer den til køberen. Du kan enten sikrer dig pengene i kontanter, eller sørge for at du har sikret dig, at pengene er registreret på din konto, hvis køberen har betalt for din brugt bil via en bankoverførsel.