Gode råd til at køre miljøvenligt

SPONSORERET

Klimaforandringerne kommer muligvis til at være den største udfordring for verdenen i de kommende mange år. Kloden bliver hele tiden varmere, og det forårsager markante og ubehagelige forandringer i alverdens naturprocesser og dyreliv. Derfor bliver vi mennesker nødt til at ændre måden, vi lever på, og en af måderne at gøre det på er ved at bruge miljøvenligt energi, som man kan få på www.blueenergy.dk. Efter en fond har købt Blue Energy, kan man nu også få en forsikring med i købet.

I artiklen herunder gives der nogle råd til, hvordan du kan køre mere miljøvenligt.

Køb en elbil eller en, der kører langt på literen

En af de ting, du kan gøre for at bidrage med din del til at hjælpe klimaet, er at købe en miljøvenlig bil. Det allerbedste, du kan gøre for klimaet, når det kommer til køb af bil, er at vælge en elbil. De bruger, som navnet antyder, kun el for at holde sig kørende og slet ikke noget brændstof, der jo er en af de største klimasyndere. Hvis man derimod vælger en diesel- eller benzinbil, men stadig gerne vil køre så miljøvenligt som muligt, bør man kigge efter de biler, der kører længst på literen. Nogle biler kører nemlig helt op mod 30 og 40 kilometer på literen, hvilket er væsentligt højere end de mest benzinkonsumerende biler. Derudover bør man overveje, hvad man skal bruge bilen til. Hvis man dagligt skal køre lange distancer på motorveje, bør man købe en bil, der er beregnet til at køre med høj hastighed. Hvis man derimod dagligt skal køre bykørsel, bør man vælge en mindre bil, der er beregnet til det, og som har stop-start-funktion i bilen.

Kør miljøvenligt

En af de bedste måder at spare på benzinen, når man kører, er at køre miljøbevidst. Først og fremmest bør man ved mindre køreture overveje, om det virkelig er nødvendigt at bruge bilen. Det mest miljøvenlige er naturligvis at lade bilen stå i carporten, og hvis man alligevel bare lige skal hen til det lokale supermarked, er det ikke noget, cyklen ikke kan klare. Det hænger også sammen med, at bilen og miljøet har bedst af at køre lange ture med en stabil hastighed. Man bruger rigtig meget brændstof på at tænde bilen og ligge inde i byen og gasse op efter hvert lyskryds. Lange ture på lande- og motorvejene, hvor man ligger og køre i et stabilt tempo, er derimod bedre. Hvis man har en fartpilot, er det en god måde at holde bilens hastighed på et stabilt niveau. På motorveje bør man desuden overveje at køre 110 kilometer i timen i stedet for 130, da det kan spare en god portion brændstof. Desuden er det vigtigt at bilens dæktryk ikke er for lavt, da det også kan koste en masse ekstra brændstof. At køre i det rigtige gear er også noget, man kan spare mange penge på i det lange løb, så vær opmærksom på hvornår du bør skifte gear og kør generelt i det højst mulige gear.