Gode råd til brændstoføkonomi og pladsmangel når du skal på bilferie

SPONSORERET

En kør selv ferie er oplagt for mange, og især børnefamilier bruger denne rejseform en del i sommerferien til at komme ned i sydens sol. Alt efter hvilke destination du vælger, så tager det typisk over 24 timer at komme til en af de populære feriedestination såsom; Italien, Spanien, Kroatien osv. Der er en del kilometer der skal nedlægges før, i er fremme ved feriedestinationen, på grund af dette, er der også være en del penge at spare på brændstof ved at følge nogle få tips. Et af de helt store problemer når hele familien skal på kør selv ferie, er om der er plads nok i bilen til alt baggage og proviant. Dette problem har vi en god løsning på, som vi vil komme ind på senere i artiklen. 

Spar penge på dit brændstof når du skal på bilferie med disse gode råd

Da der skal køres en del kilometer for at komme frem til feriedestinationen, uanset om det er Italien, Spanien eller Kroatien, så kan det blive en dyr omgang i brændstof. Der er dog nogle gode råd du kan følge for, at brændstoføkonomien bliver så god som muligt. Har din bil en fartpilot monteret, så kan der spares en del brændstof ved at holde en jævn fart konstant, og så finde en fart, hvor bilen er mest brændstoføkonomisk. Et andet råd til at spare på brændstoffet er, at undgå hårde opbremsninger, og i stedet gøre brug af motorbremsen så meget som muligt, dette kan også give en god besparelse på brændstof. Et sidste råd til at spare penge på brændstof er, at anskaffe et benzinkort hjemmefra, de fleste tankstationer tilbyder benzinkort helt gratis og typisk spare du en del penge på brændstof, hvis du bruger dette kort når du skal tanke brændstof på bilen. De fleste tankstationer vi kender herhjemme findes også i andre lande, så du kan sagtens bruge et benzinkort andre steder end i Danmark. 

Kan du ikke havde alt bagage i bilen?

Har i en mindre bil eller bare en del bagage der skal med på ferie, så oplever de fleste problemer med at havde alt bagage i bilen, men det findes der heldigvis også råd for. Den mest anvendte løsning er nok en tagboks, hvor du kan havde din bagage. Men der findes også en del forskellige cykelholder, hvor du også kan læsse bagage på. F.eks. en Strada Sport M. En cykelholder har også den fordel i forhold til en tagboks, at man kan havde cykler med på bilferie. En cykelholder er også en smart løsning på grund af den befinder sig bag bilen, og dette påvirke ikke luftmodstanden i samme omfang som en tagboks, hvilke også giver en bedre brændstoføkonomi.