Hav bilen klar til alle årstider

SPONSORERET

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du gerne vil have en bil, der holder den gode stand, skal du passe godt på den, og det skal du gøre hele året rundt. Nogle tror, at bilen kun skal ses efter en enkelt gang om året, men det bedste du kan gøre, er at lave et tjek på den mindst to gange om året, hvis ikke mere. Jo mere du går op i at passe på den, jo længere tid vil den kunne fragte dig sikkert fra A til B.

Gør bilen vinterklar

Inden det bliver vinter, er det vigtigt, at du forbereder din bil på dette. Det gør du først fremmest ved at få monteret vinterdæk, inden der bliver frostgrader udenfor. Mange vælger at få dem sat på et sted mellem oktober og december, alt efter temperaturerne og vejret. Grunden til at du skal skifte dine sommerdæk ud med vinterdæk, er fordi, at vinterdæk griber noget bedre fat i vejen, når der ligger is, sne eller lignende på vejbanen. Det er ikke nemt at køre sikkert i vintermånederne, hvis frosten kommer, og du stadig ikke har vinterdæk på. Gå ikke på kompromis med dem, men vælg i stedet de bedste vinterdæk.

Foruden at få sat vinterdæk på, skal du have alt udstyr i bilen klar. Det vil sige, at du skal sørge for, at advarselstrekanten er til rådighed, have gule veste bag i bilen, tæpper og lignende, der kan hjælpe dig, hvis der skulle komme sne, og du kører fast eller af vejen. Sørg desuden for at have en isskraber og isspray med i bilen, så du nemt kan fjerne isen fra den, når du skal ud at køre.

Sidst skal du sørge for at få lavet et professionelt tjek af din bil, så du ved, at den er klar til at bringe dig sikkert gennem vinteren.

Sommeren er på vej

Når sommeren kommer frem til Danmark, er det også vigtigt, at du har gjort bilen klar til dette. Det gør du ved at skifte fra dine vinterdæk og over til dine sommerdæk. Grunden til at du skal gøre dette er, at dine vinterdæk slides langsommere. Man siger, at vinterdæk nedslides 20% hurtigere end sommerdæk. Du bør derfor ikke køre længere på dem end nødvendigt. Desuden har sommerdæk en kortere bremselængde end vinterdæk på en tør vej. Det handler derfor mere om din sikkerhed end om slid.

Derudover skal du sørge for, at der er rigeligt med sprinklervæske på bilen. Du kan være helt sikker på, at du får brug for det med alle de insekter, der kommer til at ramme din forrude.

Nu da du er i gang med at gøre din bil sommerklar, kan det være en god ide lige at give din bil en ordentlig omgang rengøring. Endnu engang bør du også få tjekket op på, om alt er, som det skal være med din bil. Et godt tip er desuden at få et vaskekort til vaskehallen, da din bil helt sikkert vil trænge til et par omgang her i løbet af sommeren.