Hvor stor er skrotpræmien for din bil? Se svaret her

SPONSORERET

Overvejer du for øjeblikket at skrotte din gamle bil, så skal du helt sikkert læse med her. Vi giver dig nemlig den ultimative guide til, hvordan du skrotter din bil forsvarligt og miljømæssigt korrekt. Desuden løfter vi sløret for, hvor mange penge du kan få i skrotpræmie, hvis du vælger at skaffe dig af med den gamle benzin- eller dieselsluger. Vi kigger på lidt forskellige fakta indenfor bilskrotning, så du kan blive klædt ordentligt, når du skal beslutte hvad der skal ske med din gamle bil – skal den sælges eller skrottes? – Det, og meget mere finder du svar på i denne artikel, hvor vi har fået hjælp fra skrotauto.dk, der kan fortælle os en helt masse om skrotpræmie for biler i 2020.

Det er nemlig dit ansvar, at din bil skrottes på den mest miljøvenlige måde som overhovedet muligt. Hvis du ikke længere mener, at du kan stå inde for at køre rundt i den – af den ene eller den anden årsag, så er det din pligt at aflevere den til en miljøgodkendt ophugger, der kan skrotte den på en miljømæssig forsvarlig måde.  

Skal du skrotte eller sælge din bil?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal skrotte eller sælge din gamle bil, så er der et par tommelfingerregler, der lynhurtigt kan indikere, hvorvidt du skal gøre det ene eller det andet. Se på bilens tilstand og find de mest kritiske fejl på bilen. Hvis reparationerne på bilen overstiger selve bilens værdi, og du ikke mener det rigtigt kan svare sig, så er det et rimeligt fingerpreg om, at det nok er på tide at køre bilen på kirkegården til ophug. Er det derimod kun overfladiske skader på bilen, der kan fikses forholdsvist billigt, er der måske ikke grund til at dødsdømme bilen endnu. Kig også på årgang, kilometertæller og brændstofforbrug, når du beslutter dig.

Så meget kan du få i skrotpræmie for din gamle bil

Skrotpræmien er i dag på 2.200 kr., for både benzin- og dieselbiler. Bilen skal være afmeldt efter 1. Juli 2000, og den må ikke veje over 3.500 kg. Desuden må der ikke være mere end ni sæder i bilen, men hvis du opfylder alle disse kriterier, så er du kvalificeret til at modtage skrotpræmien fra en autoophugger på 2.200 kr.