Kalibrering af sikkerhedsudstyr i forrude ved udskiftning

SPONSORERET

I de fleste nye biler i dag er forruden udstyret med  regnsensor, skiltegenkendelse, adaptiv fartpilot eller automatisk nødbremse. Disse systemer holder øje med vejr/vejforholdende og trafikken for dig. Disse systemer kaldes ofte for ADAS (Advanced Driver Assistance Systems).

I branchen kalder man indstillingen af det avancerede udstyr for kalibrering.

Disse kamerabaserede systemer er gode for sikkerheden for dig og din familie. Dog skal du sikre dig, at disse kameraer bliver kalibreret, såfremt du får skiftet din forrude. Ellers risikerer du at køre rundt med vigtige sikkerhedssystemer, der måske ikke virker, som de skal.

De mange nye systemer, som flytter ind i bilerne, er godt for sikkerheden, men stiller også krav til forbrugerne, hvis uheldet er ude. Skal forruden skiftes, er det derfor vigtigt, at man sikrer sig, at montøren rent faktisk kan kalibrere systemerne.

Hvis en radar kommer til at pege bare én grad mere til siden, end den burde gøre, betyder det, at den kigger to-tre meter til siden ude på 100-200 meters afstand.

Derfor er det nødvendigt at indstille radar eller kameraer i forruden på ny, hvis forruden er blevet skiftet. Ellers er det ikke sikkert, at din bil ser den bil, der befinder sig foran den. Men hvad værre er – hvis radaren kigger for meget til venstre, så ser den måske en modkørende bil i den anden vejbane, og så vil den forsøge at bremse dig hurtigt ned. Og det er jo ikke så smart, hvis der ligger andre biler lige bag dig.

Læs om spøgelsesbilist via linket.

Så sørg for at din rudemontør altid følger bilfabrikanternes anvisninger, der sikrer korrekt justering med professionelt kalibreringsudstyr. Nogle bilmærker kræver, som en del af kalibrering af bilens forrude, en testkørsel.

Sørg for at dokumentationen for en korrekt udført kalibrering af forrude udleveres i forbindelse med dit rudeskift.

Har din rude sikkerhedskameraer, som kræver kalibrering, vil de priser, du får oplyst af os, selvfølgelig være med kalibrering.  Er det din forsikring, der betaler for rudeskiftet, er det hos Bilglasgruppen også en selvfølge, at der foretages kalibrering.

Kontakt Bilglasgruppen for ADAS kalibrering her.