Leasing eller køb af bil – hvad skal jeg vælge?

SPONSORERET

Skal jeg lease eller købe en bil? Dette er et spørgsmål, som stilles af rigtig mange mennesker, da det kan være svært at identificere de forskellige fordele og ulemper ved begge former. Nedenfor vil du få et overblik over hvilke form, der passer bedst til dig.

 

Overvej behov for bil

Inden du overhovedet overvejer at lease eller købe en bil, så bør du grundigt overveje, hvorvidt du overhovedet har et stort nok behov for en bil. Der er rigtig mange fordele ved at have en bil og disse fordele har det derfor med at overskygge ulemperne. Den største fordel er klart, at man bliver langt mere uafhængig, hvis man har en bil. Uafhængigheden gælder både i forhold til offentlige transportmidler og det at skulle låne en bil af familie eller venner løbende. Uafhængigheden kan gøre en stor forskel i hverdagen hos rigtig mange mennesker. Dog er omkostningerne ved at have en bil en markant ulempe. Man vil selvfølgelig altid kunne anskaffe sig en billig bil, men så vil der altså være mange løbende udgifter til vedligehold og benzin, som skal betales. Tænk dig derfor rigtig godt om, inden du anskaffer dig en bil.

 

Køb

Har du fundet frem til, at du har et stort behov for at anskaffe dig en bil, så skal du nu til at overveje, om leasing eller køb vil være det mest fordelagtige for dig. En markant fordel ved at købe en bil er, at man har mulighed for at forhandle sig frem til en rabat på bilen. Dette kan ikke lade sig gøre ved leasing, hvorfor du ved køb nogle gange kan få mere for pengene. Mindre biler er dog forholdsvist prispresset i forvejen, hvorfor rabatforhandling primært vil gøre sig gældende ved køb af en større bil. Kører du mere end 10.000 til 15.000 kilometer om året, så vil det ofte bedst kunne betale sig at købe en bil, da leasing her vil blive for dyrt. Ved køb af bil er det dog vigtigt at anskaffe sig en bilforsikring til en god pris, da der kan være stor forskel på, hvad de forskellige forsikringsselskaber kan tilbyde.

 

Leasing

Leasing af biler kan klart være en fordel, hvis du ikke kører særligt langt hvert år, da man så vil kunne spare en del omkostninger fremfor, hvis man havde købt bilen. Derudover har man ved leasing mulighed for at få en ny bil hvert til hvert andet år. Er du derfor typen, som godt kan lide at køre i de nyeste biler, så kan leasing altså være yderst fordelagtigt. Derudover er en markant fordel ved leasing, at leasingselskabet står for garanti og service på din bil gennem hele leasingperioden.