Når din bil skal repareres

SPONSORERET

 

Indholdet er sponsoreret

Biler bruges, i nogen eller i høj grad, på daglig basis. Det betyder, at din bil af og til skal repareres og synes. Er du lige blevet bilejer, kan det være svært at finde hoved og hale i din bils behov, herunder hvornår enkelte bildele skal udskiftes. Det kan derfor være en god idé at søge kyndig hjælp ved en automekaniker, som kan stå for dine bilreparationer

Fiks mindre problemer på din bil

Har du viljen til at lære, er der imidlertid mange penge at spare ved selv at fikse småproblemer på din bil. Forinden du selv går igang med mindre bilreparationer og udskiftninger af reservedele, skal du dog kende til bilens anatomi. Derudover skal du være ekstra påpasselig, for gør du noget forkert, når du reparerer din bil, kan det i sidste ende komme til at koste dig langt flere penge end det ville, hvis du var gået til en automekaniker med det samme. Èn af de ting, som du kan gøre selv, er at skifte bilens udstødningsophæng. Dette kan endda gøres på relativt kort tid, hvis altså du har det rigtige udstyr. På YouTube kan du finde mange videoer, der lærer dig, hvilke dele af bilen du selv kan udskifte. Har du problemer med gearkasse, støddæmpere eller kobling, anbefales det, at du sender din bil til en autoriseret mekaniker. 

Syning af bil

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvornår din bil skal til syn, herunder hvornår din bil skal til syn for første gang. Det er dog lovpligtigt at din bil skal synes jævnligt og derfor vigtigt at få styr på reglerne omhandlende bilsyn. En bil skal i udgangspunktet til syn hvert andet år, og en ny bil skal til syn fire år efter, at bilen første gang er blevet registreret. Hvornår biler skal til syn kan dog variere alt efter omstændighederne, og det er derfor en god idé at kontakte en automekaniker, som ved alt om bilreparationer. Er din bil over 40 år gammel og samtidigt registreret som en veteranbil, skal den for eksempelvis kun synes hvert ottende år. Du har selv, som bilejer, ansvaret for at din bil bliver synet i tide, men heldigvis bliver din bil indkaldt til syn i E-boks. 

Totalskadet bil

Hvis din bil biler skadet, kan du være så uheldig, at bilen er for skadet til at kunne blive repareret. En bil er altså totalskadet, når det bliver vurderet, at det er for dyrt at fikse dens skader. Det er dit forsikringsselskab, der vurderer skaderne på din bil, og reparationsgrænsen for skadede biler gør sig gældende, hvis skaden er opgjort til mere end 75% af handelsværdien. Hvis skaden på din bil vurderes til mere end tre fjerdedele af handelsværdien, er den altså totalskadet. For biler under en værdi på 25.000 gælder reparationsgrænsen dog ikke, men en reparation må ikke koste mere end bilens værdi. Hvis din bil er under et år gammel, når den bliver totalskadet, vil du som udgangspunkt få en erstatning, der svarer til bilens nypris.