Skal du lease, købe ny eller brugt bil?

SPONSORERET

Rigtig mange husstande har efterhånden to biler stående hjemme i indkørslen, for at få hverdagen til at fungere. Skal du også til at opgradere og have en ekstra bil ved hånden, eller kan din nuværende bil måske bare ikke følge med dine behov? Om det ene eller det andet er tilfældet, kommer du ikke udenom, at du skal til at tage en stor beslutning. For skal den nye bil leases eller købes fra ny? Eller skal du måske ud og finde en brugt bil i stedet? Hvis du er i tvivl om hvad der er det rigtige for dig, så læs med her, og find ud af lidt mere omkring fordele og ulemper ved de forskellige løsninger. 

Leasing

Leasing kan være en rigtig god måde at få prøvet at køre i biler, som du måske ellers ikke ville have råd til. Om leasing er den rigtige løsning for dig, afhænger af flere forskellige faktorer. Når du leaser en bil, betaler du et mindre engangsbeløb end hvis du skal ud og købe den.

Til gengæld får du ikke nogen af pengene at se igen, når du er færdig med din leasingperiode. Når du leaser kender du dine udgifter, da leasingfirmaet står for service og garanti på den leasede bil. Du kan også læse om garanti og købeloven brugt bil via linket. Leasingaftaler kommer dog med et bestemt antal kilometer du må køre. Kører du mere end det der står i kontrakten, kan du risikere at skulle betale ekstra. Tjek eventuelt den ultimative guide til leasing af bil, så du har styr på det hele. 

Brugt bil 

Hvis du køber din bil brugt vil du helt sikkert spare nogle penge. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, om bilen har skader eller mangler, som kan medføre reparationer i den nærmeste fremtid, så du ikke pludselig står med store udgifter til dette. Du kan både købe din bil brugt ved en forhandler eller ved en privatperson. Vær blot opmærksom på, at alt er som det skal være, specielt hvis du handler privat. Sørg altid for at gennemgå slutsedlen, så du er sikker på, at der er styr på det hele. 

Ny bil 

Køber du din bil fra ny, kan du være sikker på at alt er som det skal være. Der vil gå længere tid inden ting som kobling eller dæk skal skiftes, i forhold til hvis du køber brugt. Derudover har du også selv total kontrol over bilens vedligeholdelse fra start. Ulempen ved at købe en ny bil er, at den meget hurtigt vil miste værdi, og du kan derfor ende med en større afskrivning, når du en dag står og vil af med den igen.