Søvn er det vigtigste element i din hverdag

SPONSORERET

Søvn er det vigtigste element i din hverdag. Uden mad og drikke duer helten ikke. Men hvad nu hvis helten ikke har fået noget søvn? Uden diskussion ville helten ikke være meget værd, da det er svært at få tingene til at hænge sammen, hvis man er i søvnunderskud.

De fleste mennesker lever en travl hverdag. Uanset om du har børn, der skal passes, ansatte, der skal styres eller et studie, der skal plejes, så kræver det en ordentlig nattesøvn for at få det optimale ud af sin hverdag.

Overraskende mange mennesker har dog enten svært ved at falde i søvn eller sover dårligt om natten. Hører du også til denne kategori af mennesker, læs da med her og få inspiration og guide til hvordan du får bedst mulig søvn fremadrettet.

En god seng

Mange mennesker falder hver aften i søvn halvsiddende på sofaen i en dårlig stilling. Og selvom dette kan føles skønt, er det dog søvnen i sengen, der giver bedst muligt afkast. Det er vigtigt at have en god seng, hvis man ønsker at sove godt.

Om du har en boxmadras, kontinentalseng eller andet er i og for sig ligegyldigt, så længe sengen passer til dig. Det kan også være pengene værd at investere i en ny seng, hvis din nuværende er i stykker eller blot slidt op.

En god seng er grundlæggende for god søvn.

Struktur på hverdagen 

Et andet vigtigt element at overveje, hvis man ønsker en fornuftig nattesøvn, er hverdagens struktur. Der er struktur på så meget andet i ens liv, hvorfor ikke også tage det med videre når det kommer til søvn?

Hvis din krop får lige store mængder søvn hver dag, og rigtig gerne indenfor samme tidsrum også, vil du få mere ud af din søvn. Det virker måske fjollet, men otte timers søvn mange dage i træk har bedre effekt på din krop end seks timer i hverdagene og 10 i weekenden.

På denne måde undgår du også enorme mængder træthed mandag morgen, når nu du ikke kunne falde i søvn aftenen forinden, fordi du brugte weekenden på at være længe oppe og sove længe.

Læs om tuning af bil her!

Undlad skærme inden sengetid 

Et sidste godt råd til dig der ønsker forbedret søvn, er at undgå skærme inden sengetid.

TV, mobiltelefoner og tablets udsender et blåt lys, som har modsatte effekt på kroppen end hvad man ønsker – den holder dig nemlig i gang. Ved at undgå skærme inden sengetid vil du få nemmere ved at falde i søvn.

Prøv derfor at læse en bog eller at høre en podcast inden sengetid i stedet for den normale scrolling på diverse sociale medier.