Tid til have

SPONSORERET

For at din have skal være et godt sted at være så kræver den omsorg og en kærlig hånd. For at det ikke skal blive en sur pligt med havearbejde, kan det være en god ide at lave havearbejde løbende hen over året. Det bliver også sjovere at arbejde i haven, hvis du har det helt rette haveudstyret.

Genbrug haveaffaldet

Hvis du har en stor have, så vil der selvfølgelig produceres en del haveaffald. Det betyder, at du skal låne trailer af naboen og køre den lange vej til genbrugspladsen måske flere gange om året. Måske vil bilen igen blive ridset, og du endnu engang skal til at lege privatdetektiv for at finde ejeren, som nummerpladen tilhører. Det er næsten ikke til at overskue, vel? Heldigvis kan det gøres nemmere. Faktisk findes der en meget mere praktisk og samtidig miljøvenlig løsning på, hvad du skal gøre med dit haveaffald. Du investerer selvfølgelig i en kompostkværn.

En kompostkværn kan forvandle grene og afklip fra buske og træer til flis. Flisen kan derefter bruges som bunddække i bed eller til andre typer beplantning. Flis kan også bruges som dække på en havesti eller lignende. Udover at det er dekorativt og flot med flis, så er det med til at bekæmpe ukrudt. Det beskytter også dine planter mod frost om vinteren, samt at den hjælper med at holde på fugten om sommeren. Det er altså en win-win situation for dig, din have og miljøet, hvis du køber en kompostkværn.

Skab liv i din have

Med en kompostkværn så ved du hvad du skal gøre med haveaffaldet. Flis har mange gode egenskaber, også hvis du har kaniner eller hønsegård, så kan den bruges om underlag. Hvis du har noget trådvæv liggende, fra dengang du lavede hønsegården, så kan dette genbruges til at skabe levende hegn og til at styre de vildtvoksende buske og planter i haven.

Når du alligevel er ved at beskære buske og træer, så kan det være, du finder nye løsninger i haven, sådan at du ikke skal beskære så meget næste gang. For at havearbejdet skal være et hyggeligt tidsfordriv, så er det en god ide at lave sin have nem at holde. Hvis du lader nogle av planterne gro op ad trådvævet, så kan du forhindre det at vokse til og dermed lave mindre sure pligter i haven.

Det vigtigste er at lave haven, sådan som man ønsker. Den skal være praktisk, sådan at man kan bruge den men samtidig skøn at kigge på. Og når du beskytter dine planter mod både frost og fugt, med egenproduceret flis, så får du en endda mere frodig have til næste sommer. Samtidig kan du nyde haven med god samvittighed overfor miljøet.