Tre ting du skal vide, når du anskaffer din bilforsikring

SPONSORERET

Dette er sponsoreret indhold 

 

De kan være trælse at lægge penge i, men man er taknemlig for dem, så snart man har brug for dem. Der er naturligvis tale om forsikringer, som man sjældent kan komme udenom at investere i. Særligt for bilejere er det en nødvendighed at anskaffe sig en forsikring til køretøjet, da man både på motorvejen og i smalle gader er i risiko for skader og ulykker. At finde sin forsikring er dog ikke altid en overskuelig opgave at kaste sig over, og der er en række ting, man skal tage med i sine overvejelser. Her finder du en hjælpende hånd til processen, så du kan træffe det rette valg til en billig bilforsikring

De afgørende faktorer 

Prisen på en bilforsikring afhænger af flere forskellige faktorer, som alle sammen tages med i vurderingen af netop din bil. Først og fremmest spiller bilens pris en væsentlig rolle. Har du en dyr bil, så vil forsikringen ligeledes være dyrere, end den vil være ved en billig bil. Dette skyldes, at eventuelle skader helt enkelt er dyrere at reparere for forsikringsselskabet. På samme måde spiller bilens alder ind, hvormed en ny bil altid vil være dyrere at forsikre end en ældre bil. Derudover spiller din alder også en betydelig rolle. Er du under 25 år, så betragtes din risiko for ulykker højere end de ældre aldersgrupper. Det betyder, at du som ung vil skulle betale mere for din bilforsikring, fordi selskabet risikerer at skulle reparere flere skader på din bil. 

To forskellige slags bilforsikring 

Når du skal vælge din bilforsikring, skal du træffe et valg angående mængden af dækning. Der findes både en ansvarsforsikring og en kaskoforsikring. Er man ejer af en bil, er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Denne forsikring dækker den skade, du selv forvolder på andre biler i et eventuelt sammenstød eller ved en dårlig parkering. Med en kaskoforsikring er der i stedet tale om eventuelle skader på din egen bil forårsaget af andre bilister. En kaskoforsikring er dyrere end en ansvarsforsikring, men dækker altså til gengæld mere. Har du købt en splinterny og dyr bil, kan det derfor være en fordel med en kaskoforsikring, som kan dække eventuelle skader. 

Læs om parkerings- og baksensor via linket.

Hvor meget skal du selv betale?

En sidste faktor, der er vigtig at overveje ved din bilforsikring, er vedrørende din selvrisiko. En selvrisiko indbefatter det beløb, du selv vil være nødsaget til at betale, inden dit forsikringsselskab kan dække. Har du derfor en høj selvrisiko kan du risikere selv at skulle betale for mindre skader, hvis beløb lander inde for selvrisikoen. Til gengæld vil det sætte sit præg på den årlige forsikringspræmie, som vil blive billigere. Er du en ferm bilist med meget få ulykker og skader i bagagen, så kan du altså med fordel spare lidt penge ved at sætte din selvrisiko højt. Vær dog blot opmærksom på risikoen ved da selv at skulle betale for eventuelle mindre skader såsom stenslag eller ridser i lakken.