4 måder at nytænke din transport på

SPONSORERET

Man kan godt blive lidt tryg ved, hvordan hverdagen fungerer. Ofte er der ikke grund til at skulle ændre det helt store i, hvordan du bruger tiden, men måske kunne du gøre det hele lidt grønnere og bidrage til en bæredygtig livsstil – muligvis med mere motion? I denne artikel handler det om at nytænke transporten i din hverdag, så du uden det store besvær kan sætte et lidt grønnere præg på verden.

Lån bil, når du skal bruge den

Langt størstedelen af os har en bil eller to stående i garagen, som bliver brugt mindre end vi tror. Måske bruger vi den, når vi henter børn, selvom der er 2 km til børnehaven, og måske tager vi den også, når vi skal handle i dagligvarebutikken, som kun ligger en spytklat væk. Der er mange penge at spare, hvis du realiserer dit bilforbrug og måske går oftere til ting. Vha. biludlejning kan du have en bil, når du skal bruge den – og ellers er du nødsaget til at bruge gåbenene eller cyklen, som jo er endnu en fordel, da du får gratis motion og luft.

Delebilen med naboen eller hele byen

Det er ikke så populært i Danmark endnu at dele bilerne, men mange andre steder i Europa har man taget det til sig for at undgå parkeringskaos i de større biler. Du kan med fordel læse om parkeringssensor her. Flere steder i det danske land kan du nu dele bil med andre. Det kan gøres simpelt over en app, som du bruger til at låse bilen op. Du betaler pr. minut eller kilometer og parkerer hvor du vil, når du er færdig med brug af bilen. Det er en effektiv måde at komme rundt, når cyklen ikke er en mulighed.

El-cyklen

Hvis du ikke er den første cykelrytter, så kan du stadig bidrage til en grønnere hverdag ved at springe på bølgen af el-cykler, som pt. hærger i de danske hjem. El-cyklen giver dig lidt hjælp på vejen, så du ikke skal være helt svedig hver gang, du når frem til dit ærinde. 

Læs om chiptuning her!

Overvej levering af dine indkøb

Hvis du ikke bor tæt nok på en dagligvarebutik til at kunne cykle eller gå, så kan du bestille varerne hjem. Dette vil give dig mulighed for at planlægge dine indkøb bedre, så du måske kan nøjes med at handle én gang om ugen. Du vil dermed spare tid, benzin og penge – fordi du ikke længere bliver fristet af impulskøb i butikken.