Hvad er fugning?

SPONSORERET

Fugen er en væsentlig del af det samlede udtryk i en muret facade. Fugerne kan faktisk udgøre helt op til en fjerdedel af facadens samlede areal. Før man går i gang med at renovere murværket, bør man derfor tænke over, hvordan fugerne skal se ud, og ligeledes hvordan de skal udformes for at opnå den rigtige fremtoning. Samlet skal murstene og fugen spille sammen.

Der findes mange forskellige måder at udforme en fuge på. De mest almindelige fuger er lavet med en almindelig fugeske. Ved renovering er det vigtigt at bruge den samme type fuge som den oprindelige, så det visuelle udtryk ikke ændres. Der findes ligeledes fugning, der er mere dekorativ i form at figurer. Alle disse forskellige fugninger ses her. Når du skal i gang med at fuge, er det altså væsentligt at sætte dig ind i de forskellige fugemasser, og hvad de gør godt for lige netop din fugning. 

Hvorfor fuger man?

Jævnfør Superfugning er fugens væsentligste formål at holde indenfor og udenfor adskilt, hvilket kan være noget af et arbejde. Med den rette fugeisolering undgår du råd og svamp i de omkringliggende konstruktioner. Får du fuget dine vinduer godt til, undgår du ligeledes, at kulden udefra siver ind i din bolig. Her kan altså spares en masse penge på varmeregninger. 

Læs om advarselslamper via linket.

Renovering af fugerne

En fuge kan holde i mange årtier men ikke lige så længe som murstenene. Det kan altså her blive nødvendigt med en renovering af fugerne. Når der skal fuges om, må man først kradse den eksisterende fuge ud, så den nye fuge får en god vedhæftning. Det er her vigtigt,  at den nye fuge er af samme mørteltype som den oprindelige, så din bolig bevarer sin stil og farve. Dette er dog ikke lige til, og kan for mange virke som en stor opgave. Ønskes et helt perfekt og fejlfrit resultat, kan det altså være aktuelt at lade et murermalerfirma om at gøre det. Dette kan, for nogle, faktisk gå hen og blive billigere. Et tilbud på dette kan hentes via 3byggetilbud.dk gennem Superfugning. Her sikres det bedste resultat til den absolut bedste og billigste pris.

Som boligejer er der rigtig mange fordele ved at sætte sig lidt ind i, hvad fugning og omfugning egentlig går ud på. På Superfugning findes en masse relevant og nyttig information om denne gren inden for murerarbejde.   

Hold styr på fartgrænser med trailer her!